Afbeelding
Foto: L.E. Kruis

Kris Westerhout van ZZ&PC De Devel schittert op NJK Eindhoven: Trots op 24e plaats in nationaal klassement

Lokaal

Kris Westerhout heeft een glansrijke start van het seizoen bekroond met een indrukwekkende deelname aan het Nationaal Junioren Kampioenschap (NJK) in Eindhoven, dat plaatsvond van 8 tot en met 10 december. Het NJK, een belangrijk podium voor junioren in Nederland, omvatte 10 uitdagende afstanden waarbij de eindrangschikking de totale prestatie bepaalde.

De toernooiopener voor Kris was een persoonlijk record op de 400 meter vrije slag, een verbetering van meer dan 15 seconden. Dit vormde de opmaat voor een buitengewoon sterk toernooi, waarin hij maar liefst negen PR’s verpulverde. Bijzonder vermeldenswaardig zijn zijn zevende plaats op de 100 meter schoolslag en zijn dertiende positie op de 200 meter schoolslag.
Gedreven door de begeleiding van trainer/coach Julian Stok en de onvoorwaardelijke steun van het thuisfront, behield Kris gedurende het hele weekend zijn focus en leverde hij optimale prestaties. Zijn onvermoeibare inzet resulteerde in een bewonderenswaardige 24e plaats in het algemene klassement. Een prestatie waar hij trots op mag zijn, en die tevens een reden tot vreugde is voor de gehele zwemclub van ZZ&PC De Devel.

Kris Westerhout’s knappe successen op het NJK in Eindhoven illustreren niet alleen zijn individuele toewijding en talent, maar ook de kracht van zijn club, ZZ&PC De Devel, in het ondersteunen en voortstuwen van opkomend zwemtalent binnen Nederland. ZZ&PC heeft altijd ruimte voor nieuwe, enthousiaste zwemmers, meer informatie op
www.dedevel.nl