Afbeelding

Raad van toezicht Salios bekend

Lokaal

De fusie tussen de ouderenzorgorganisaties het Parkhuis, Het Spectrum en Swinhove Groep is sinds 1 april 2024 een feit. De drie organisaties gingen samen in Salios, een vertrouwde en sterke zorgaanbieder in de regio Dordrecht-Zwijndrecht. 

Raad van Bestuur en Raad van Toezicht 
De raad van bestuur van Salios is samengesteld uit de voormalige bestuurders van het Parkhuis, Het Spectrum en Swinhove Groep, namelijk respectievelijk Paul van Gennip, Jurjen Sponselee en Lilian Bouman. Deze ervaren bestuurders staan voor een uitdagende taak: het succesvol integreren van de drie organisaties en tegelijkertijd zorgen dat de dienstverlening onverstoord doorgaat. Daarnaast streven zij ernaar om samen met partners in de regio nieuwe ontwikkelingen vorm te geven.

Naast de raad van bestuur is nu ook de raad van toezicht van Salios bekendgemaakt. Deze bestaat uit voormalige leden van de raden van toezicht van de fusiepartners: voorzitter Hans Waardenburg, vice-voorzitter Jasper Meijer, Theo Stolze, Siri Siepel, Inge Bongers en Aart-Jan Boor. 

Voorzitter Hans Waardenburg: “Met Salios staat er in de regio een toekomstbestendige zorgaanbieder die klaar is om de maatschappelijke uitdagingen waar de zorg mee te maken krijgt, het hoofd te bieden. Ik heb er alle vertrouwen in dat met deze stap goede en betaalbare zorg in de regio gewaarborgd blijft.” 

Over Salios 
Salios heeft als missie persoonsgerichte zorg te bieden aan ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. De organisatie onderscheidt zich door haar focus op samenwerking, innovatie en de inzet van geavanceerde technologieën ter ondersteuning van cliënten en medewerkers.

Dankzij de schaalvergroting die met de fusie is bereikt, kan Salios ook in de toekomst de benodigde zorg aan de regio blijven bieden. Daarnaast zal de organisatie door de toegenomen menskracht en expertise innovatiever kunnen zijn en is Salios beter in staat om nieuwe ontwikkelingen in de eigen zorgverlening en in de keten inhoud te geven. 

De fusie biedt ook voordelen voor medewerkers. Zij krijgen meer loopbaanperspectieven, specialisatiemogelijkheden en daarmee interessantere werkomstandigheden.