Afbeelding
Samantha Hollander

Jazz Hollander schittert als een van de top 10 Minioren-zwemmers van Nederland

Sport

Op 24 en 25 februari vond de Speedo Jaargangfinale plaats, een belangrijke toernooi voor de opkomende talenten in de zwemwereld, de Minioren, om hun talent te demonstreren op de korte baan. Jazz Hollander, uitkomend voor ZZ & PC De Devel, schitterde op dit jaarlijkse evenement, gesteund door haar toegewijde coaches Julian Stok en Britte Lodder.

Jazz, in haar tweede deelname aan de Jaargangfinale, kreeg de kans om op maar liefst 6 afstanden uit te komen. Hoewel ze bij de 100 meter vrije slag aanvankelijk nog wat last had van wedstrijdspanning en de 16e plaats behaalde, herpakte ze zich daarna met volle overtuiging. Ze zwom met een grote vastberadenheid, wat resulteerde in indrukwekkende persoonlijke records op de 50 meter vrije slag (6e plaats), 100 meter wisselslag (7e plaats), 200 meter vrije slag (9e plaats) en de 100 meter schoolslag (7e plaats). Bij de 200 meter wisselslag greep ze met een miniem verschil net naast een medaille en behaalde ze een eervolle 4e plaats.

Jazz kan terugkijken op een mooi toernooi, waar ze haar positie als een van de beste Minioren-zwemmers van Nederland heeft bevestigd.