Afbeelding

Kom lekker bewegen! Jij zwemt toch ook met ons mee?

Sport

De gemeente Zwijndrecht en de organisatie van de Heerjansdam Challenge geven je nu de kans om te doen wat je altijd al wilde: Je slag verbeteren en uiteindelijk mee kunnen doen aan een 250m, 500m of 1000m zwemmen in het Waaltje in Heerjansdam.

In juni en juli kun je gratis meedoen aan 6 zwemtrainingen. 3 in het buitenzwembad in Heerjansdam, 3 in het Waaltje. Deze trainingen zijn op de woensdagavond en worden begeleid door ervaren zwemtrainers. Ook is er EHBO aanwezig en begeleiding voor als we het Waaltje ingaan. 

Wanneer mag je meedoen? 
Als je 8 jaar of ouder bent en minimaal je A en B diploma hebt. Op de eerste training kijken we met elkaar of het haalbaar is en wat jij de weken erna kunt verbeteren. Kun je borstcrawl, prachtig. Kun je schoolslag, ook prima! We gaan er samen met elkaar voor zorgen dat je deze uitdaging gaat halen.

Hou oud moet je dan zijn om hieraan mee te kunnen doen?
Dit is voor alle leeftijden. Dus van jong tot oud. Het gaat erom dat we met elkaar meer gaan bewegen. Gaan bewegen en blijven bewegen, dat is het motto. En dan komt deze uitdaging natuurlijk goed uit. Dus of je nu op school zit, met pensioen bent of ergens daar tussenin: Jij kunt ook meedoen!

Wat gaan we je leren?
We gaan vooral kijken waar we jou kunnen helpen om je zwemslag te verbeteren. We kunnen je niet in zes keer trainen om een volledige afstand te zwemmen, maar we kunnen je wel tips en tricks geven. Door ook zelf nog wat aan je conditie te werken, kun je zo gaan opbouwen en ontdekken hoe leuk het zwemmen is.

De Heerjansdam Challenge
We zouden natuurlijk ontzettend trots zijn, als je na die zes trainingen besluit om mee te doen aan de Heerjansdam Challenge. Je kunt dan kiezen voor 250m, 500m of maar liefst een hele kilometer zwemmen. Je wordt dan goed begeleid en er zijn allerlei hulptroepen aanwezig, maar die heb jij na die trainingen en tips helemaal niet meer nodig.

Dus: Schrijf je snel in, dan zien we jou in juni en gaan we samen de uitdaging aan! 
De trainingen en deelname aan de Challenge worden mogelijk gemaakt door de gemeente Zwijndrecht, het Sportakkoord, Activiteiten Vereniging Heerjansdam en de organisatie van de Heerjansdam Challenge.