Home » Nieuws » 31 klassieke bolides uit regio rijden klassiekerrally Riverside Car Classic 2021

31 klassieke bolides uit regio rijden klassiekerrally Riverside Car Classic 2021

31 klassieke bolides uit regio rijden klassiekerrally Riverside Car Classic 2021

Zaterdag 18 september a.s. verzamelen zich aan de kade bij Ames in Dordrecht liefst 31 klassieke auto’s voor de Riverside Car Classic 2021. Een deelnemersveld om trots op te zijn, met auto’s van 1934 tot 1991. Klassiekers uit onder andere Frankrijk, Duitsland, USA en Engeland. Liefhebbers kunnen ’s ochtends vóór de start van 08.30 tot 09.30 uur de geparkeerde auto’s bewonderen. Daarna vertrekken ze één voor één voor 2 routes van elk pakweg 70 kilometer. Aan het eind van de middag keren ze hier – na de laatste kilometers door de stad – weer terug.

Van 1934 tot 1991
“Waar we vooraf alleen met een scheef oog naar durfden kijken – rond 25 deelnemers – blijkt toch waarheid te zijn geworden! Wij zijn supergelukkig met 31 deelnemers voor de Riverside Car Classic 2021”, aldus Harry Eskes van de organisatie. “Stefan (de Kreek) en ik verkeerden sinds voorjaar 2020 in onzekerheid over deze editie van onze Riverside Car Classic. Driemaal hebben we hem uitgesteld, voordat we afgelopen mei durfden gaan geloven in de editie in september. En zie nu, 31 zéér afwisselende klassiekers. Zoals twee Rolls-Royces (één uit 1957!), een MG uit 1946, een Volkswagen uit 1969 en een Dodge uit 1934! Ook de jaren ’60 en ’70 zijn goed aanwezig met auto’s uit vele landen. Houd je van (semi-)klassiekers en hun emoties, dan moet je komen kijken.”

Zelfs een reservelijst
Stefan de Kreek: “De inschrijving verliep in enkele weken heel vlot. Na de 15de aanmelding stond vast ‘we gáán ervoor’. En kijk nu: 31 auto’s aan de start en zelfs een reservelijst! Voor volgend jaar gaan we nadenken. Stellen we een maximum van 35 of laten we meer auto’s toe? Het veld van dit jaar is heel gevarieerd, van de kleine Fiat Topolino uit 1950 tot een maxi Chevrolet Caprice Stationwagon uit 1981. Auto’s uit de hele regio; van Ridderkerk en Dordrecht tot Giessenburg. Qua organisatie is dit een heerlijk evenement om te doen. Iedereen is zo enthousiast. Van nieuwe partners Carel Wüst Classics en Van Leeuwen Car Cosmetics tot gastheer Ames Autobedrijf; én de deelnemers. Zonder hen en de andere sponsors kunnen we dit event niet doen.”

Wil je meer weten over de startlijst en andere informatie van de Riverside Car Classic 2021, dan kun je kijken op www.car2business.nl. Daar zie je ook dat dit jaar de KNRM ZHZ het goede doel is.

Foto: Thymen Stolk

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.