Home » Nieuws » 40 jaar Rode Kruis Vrijwilliger

40 jaar Rode Kruis Vrijwilliger

40 jaar Rode Kruis Vrijwilliger

Afgelopen maandag, 19 september ontving Gert Westdijk uit handen van burgemeester Hein van Loo een Zwijndrechtse Heugel. de gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een draagspeld, die wordt toegekend aan personen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Zwijndrecht.

In het zonnetje
“Gert viert dit jaar zijn 40 jarig jubileum als vrijwilliger van het Rode Kruis Zwijndrechtsewaard en als bestuur vonden wij, dat hij voor het bereiken van deze mijlpaal maar eens extra in het zonnetje moest worden gezet”, vertelt Randy Suvaal, Locatie Coordinator van het Rode Kruis Zwijndrechtsewaard. “Zoals gebruikelijk ontvangt hij voor het bereiken van dit jubileum van het landelijke Rode Kruis een legpenning voor 40 dienstjaren, die hem op 30 september zal worden uitgereikt. Daarvoor is hij ook officieel uitgenodigd. Maar de uitreiking van de Zwijndrechtse Heugel was voor hem een complete verrassing!”.

Wie is Gert Westdijk?
Gert Westdijk uit Zwijndrecht is 77 jaar. Hij is weduwnaar en de trotse vader van een dochter en de nog trotsere opa van een kleinzoon en een kleindochter. Zijn grootste hobby is het Rode Kruis, maar hij legt daarnaast ook graag een keutje. Hij is vastberaden en beschikt over een enorme hoeveelheid feitenkennis met betrekking tot zaken, die het Rode Kruis betreffen. “Hij wordt wel de computer van Zwijndrecht genoemd”, aldus Randy. “Hij weet werkelijk alles over het Rode Kruis en is in de praktijk ook uiterst bedreven. Bij de inzetten staat hij altijd tussen de mensen in. Gert is ook iemand die je niet snel chago ziet, maar zich altijd hard en rechtvaardig inzet voor het geen wat er is. En zeker voor de Zwijndrechtsewaard heeft hij zich altijd enorm hard gemaakt om de belangen te behartigen”.

40 jaar vrijwilliger
Gert is een vrijwilliger in hart en nieren, die zich altijd met de volle 100 procent heeft ingezet voor het Rode Kruis en dat al zijn hele leven doet. Gestart in 1982 heeft hij in de loop der jaren verschillende functies vervuld zoals instructeur, Coördinator EvenementenhulpverleningRayon commandant Zuid-Holland Zuid en Pelotonleider Zwijndrecht. Vandaag de dag zet hij zich in als Coördinator Vrijwilligersmanagement. Bovendien is hij vice-voorzitter van de afdeling Rode Kruis Zwijndrechtsewaard. “Ondanks het feit, dat Gert inmiddels heeft aangekondigd, dat hij half oktober stopt als vrijwilliger bij het Rode Kruis, hopen wij, zoals hij heeft toegezegd, nog heel lang gebruik te mogen maken van de kennis en kunde van Gert”, aldus Randy tot slot.

Tekst: Jan O’teur Foto: Randy Suvaal

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.