Home » Nieuws » 40 jongeren uit de Drechtsteden bouwen aan verandering in Bolivia

40 jongeren uit de Drechtsteden bouwen aan verandering in Bolivia

40 jongeren uit de Drechtsteden bouwen aan verandering in Bolivia

Corona domineert momenteel bijna alles. In het nieuws gaat het veel over de impact en negatieve gevolgen van het virus. Als we niet uitkijken ligt de focus op het gemis en overheerst het negativisme. Gelukkig zijn er genoeg mensen (ook jonge mensen) die inzien dat we – ondanks de huidige situatie – het hier in Nederland nog ontzettend goed hebben en niets te klagen hebben. 40 jongeren uit de Drechtsteden willen tot inspiratie zijn voor anderen door zich juist nu dienstbaar te maken voor kwetsbare mensen die het zoveel minder hebben dan wij. Daarom gaven zij gehoor aan een oproep van de christelijke stichting World Servants om zich geheel vrijwillig in te zetten voor kwetsbare kinderen in Bolivia, omdat hun school verwoest is door een storm.

Bouwen aan verandering
In de zomer van 2021 bouwen wij met 40 jongeren tussen de 18 en 23 jaar, allen woonachtig in de Drechtsteden, aan verandering in Bolivia. Die verandering behelst het bouwen van een basisschool in 3 weken tijd, waardoor de 150 kinderen in het dorpje Primero de Mayo weer toekomstperspectief hebben. Zeg zelf, onderwijs is het fundament van de samenleving en van persoonlijke groei.

Dienen is het centrale woord in dit project. We dienen de gemeenschap en helpen dus een lokale aannemer en een lokale stichting bij de werkzaamheden. Daarom ondernemen we ook veel met de kinderen en leeftijdsgenoten uit de lokale community. Uiteraard is de sport om de school ook echt af te krijgen. Om dit alles daar ter plaatse te realiseren dragen deze jongeren elk € 3500,- bij wat door middel van fondsenwerving bij elkaar moet worden gebracht. Hiervoor voeren wij het hele jaar actie.

De jongeren bouwen ook bewust aan zichzelf. We stellen hiervoor persoonlijke doelen op en dompelen ons echt onder in de cultuur van de lokale gemeenschap. Daarom blijft de mobiele telefoon, chips en cola, alcohol en sigaretten thuis. Dit zorgt voor een persoonlijke challenge en helpt bij het contact maken met jezelf, zodat je ontdekt waar het jou in je leven nu echt om te doen is. Persoonlijke verandering is dan ook een belangrijk aspect en rendement van een dergelijk avontuur.

Werken in vertrouwen vanuit het hier en nu
De hoofdleider van het project is erg enthousiast over de groep: Hanno Nieuwenhuis: “Het is prachtig om te zien hoe verbindend het werkt om samen te geven aan je medemens en je in te zetten voor anderen. Juist in deze tijd is het een welkome afleiding om niet teveel bij je eigen gemis en offers stil te staan. Het brengt elke jongere absoluut heel veel. De meesten zullen straks beamen dat ze anders uit Bolivia terugkeren. En we kunnen inspirerende jongeren goed gebruiken in de samenleving.

Of de reis ook werkelijk kan doorgaan komende zomer houdt ons niet zo bezig. We doen dit in vertrouwen en werken vanuit het hier en nu. Ook het aspect van omdenken en roeien met de riemen die je hebt is leerzaam. We genieten niet alleen van het uiteindelijke doel, maar ook van het proces daar naartoe. Als het luchtruim straks weer internationaal geopend wordt en we kunnen afreizen zal de euforie des te groter zijn omdat we dit met elkaar te midden van een crisis doorstaan hebben. Ook halen de jongeren steun uit hun geloof in God in het vertrouwen dat Hij regeert en ons helpt bij deze missie.

Wilt u ons helpen? Geef dan uw gift via www.geef.ws/drechtsteden

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.