Home » Nieuws » Acht jaren op SOL Krommeweg waren geweldig

Acht jaren op SOL Krommeweg waren geweldig

Acht jaren op SOL Krommeweg waren geweldig
Meenhuis

Het huidige schooljaar is er eentje die veel kinderen zich nog lang zullen heugen. De maatregelen rond de Corona-crisis hadden ook voor de kinderen van SOL Krommeweg grote impact. De schooldeuren werden gesloten, maar het onderwijs ging natuurlijk gewoon door. Op SOL Krommeweg kregen de kinderen onderwijs op afstand. Vanaf de groepen 4 konden de kinderen veel lessen digitaal maken en kregen zij ondersteuning van hun juf of meester. Dit via (beeld)telefoon, de chat, Parro etc. De jongere kinderen kregen om de week een pakketje werk met allerlei werkbladen, oefenschriften en leuke aanvullende opdrachten. We blikken met leerlingen uit groepen 8 van SOL Krommeweg terug op hun basisschooltijd.

Kleutergroepen 1 en 2
Lila zat haar kleuterjaren bij juf Margreet. “Wij kregen allemaal een eigen plaatje en dan mocht je gaan kiezen waar je ging spelen en wat je ging doen. Ook speelden we veel buiten. De karren vond ik altijd erg leuk. En als je jarig was, mocht je verkleed komen en op de tafel staan.”

Groep 3
Max zat bij juf Daisy in groep 3. “Ik weet nog heel goed dat we voor het eerst op schoolreis gingen. Met de bus naar Blijdorp. Ik vond dat best spannend. Vooral de grote parkeerplaats heeft denk ik indruk op me gemaakt, want die weet ik nog heel goed te herinneren. En ook dat we met twee groepjes samen door de dierentuin liepen.”

Groep 4
Priscilla zat bij de juffen Marca en Kitty. “Wat ik nog heel goed weet is dat juf Kitty te horen kreeg dat ze ernstig ziek was. Ze kreeg toen haar eerste chemokuren. We vonden het fijn dat we nog wel contact met juf Kitty hadden via Skype.”

Groep 5
Jody zat bij de juffen Rineke en Anita in groep 5. “We leerden daar veel op het gebied van schrijven. Eigenlijk creëerde je daar je eigen handschrift. Dat vond ik best spannend. Ik vond vooral het begin leuk, omdat je moest wennen aan veel nieuwe dingen.”

Groep 6
Daniek zat bij de juffen Marlies en Laura. “In groep 6 kregen we voor het eerst handvaardigheid van vakleerkracht juf Ingrid. Wel moesten we naar het andere gebouw lopen. Bij de eerste les moesten we van cirkels op een speciale manier driehoekjes vouwen. We konden kiezen of we Appie de Aap gingen maken of een leeuwtje. Ik heb Appie gemaakt en die heeft het hele schooljaar aan de deur van de woonkamer gehangen. Ik heb hem nu zelfs nog.”

Groep 7
Joa zat in groep 7 bij meester Ruud en juf Claudia. “Ik kwam over van een andere school. We hebben veel gepraat en gelachen. Ook stoeide ik af en toe met de meester. Het kamp was heel leuk, met veel spelletjes en voetbal.”

Groep 8
Cathleen zit momenteel in groep 8 bij juf Anouk. “Eigenlijk een heel raar jaar, zo met die Corona. Heel veel dingen gaan anders of gaan niet door, zoals het kamp. Gelukkig gaat de musical wel door. Groep 8 was ook heel belangrijk met het uitzoeken van een nieuwe vervolgschool.”

Zoals te lezen is hebben deze leerlingen in ieder geval genoten van hun jaren bij SOL Krommeweg en zullen ze ook dit jaar niet snel vergeten.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.