Home » Nieuws » Aikido Vereniging Bushi Dojo: `Opgeven is geen optie`

Aikido Vereniging Bushi Dojo: `Opgeven is geen optie`

Aikido Vereniging Bushi Dojo: `Opgeven is geen optie`
Meenhuis

Als vechtsport vereniging, waarbij conditie hoog in vaandel staat, zijn wij gewend om te moeten doorzetten. Dit keer worden wij niet alleen op de mat, maar vooral door alle Covid-maatregelen getest op ons doorzettingsvermogen.

“Steeds opnieuw moeten wij creatieve oplossingen bedenken.”
Deze oplossingen zijn ten dele werkbaar, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het niet altijd gemakkelijk is. De flexibiliteit van onze leden wordt op verschillende manieren op de proef gesteld. Jongere leden vinden het soms fijn als een van hun ouders erbij is en de leden die examen kunnen doen, moeten dat doen zonder motiverend publiek. Zeker voor volwassen leden is het lastiger om doelen na te streven in de sport. De mensen waar ze graag mee trainen zijn minder vaak aanwezig en alle volwassen leden worden nu voor de tweede keer gevraagd niet aanwezig te zijn.

Bushi dojo is een grote vereniging maar ook wij merken dat met name bij de volwassen groepen de animo minder is. Bushi dojo bestaat al ruim 35 jaar en ziet voor het eerst leden aantallen zakken. Dat doet zeer!

`Ik heb echt het gevoel dat ik op bepaalde manier weer opnieuw moet beginnen en opbouwen` aldus Leo Keuvelaar.

We blijven positief en genieten enorm van de trainingen die nog wel door mogen gaan. Er zijn erg veel jonge `kabouter`leden 2-5 jaar, jeugd en zelfs jongeren tot 18 jaar die wekelijks meerdere malen komen trainen om weer op niveau te komen en te blijven.

Terug naar normaal gaat nog wel even duren maar voordat we daar weer zijn hopen wij toch al weer op de mat te staan met de leerlingen en hopen we nieuwe leerlingen te verwelkomen.

Mocht je interesse hebben, neem dan gerust contact op.

Meer informatie op www.bushidojo.nl

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.