Home » Nieuws » Albatros pakt de koppositie in de eerste klasse F

Albatros pakt de koppositie in de eerste klasse F

Albatros pakt de koppositie in de eerste klasse F

De korfballers van Albatros veroverden afgelopen zaterdag na een wisselvallige start van de veldcompetitie dan toch de koppositie in 1F. Waar de concurrentie punten liet liggen, haalde de ploeg van trainer Steven de Graaf in de thuisbeurt tegen Rust Roest dankzij een 18-16 zege de volle buit binnen.

Kampioenschap
Eindelijk werd op de ranglijst van 1F de aftekening zichtbaar die De Graaf en zijn ploeg begin september voor ogen hadden: Albatros op plaats nummer één.

“Eigenlijk hadden we er al beter voor moeten staan. In de achterliggende weken hebben we onnodig punten verspeeld,” stelde De Graaf na afloop van het duel met de Eindhovense tegenstander. “We hebben in deze competitie immers een duidelijk doel: we gaan voor niets minder dan het kampioenschap.”

Afscheid
Mocht dat doel gerealiseerd worden, dan zou het voor Steven de Graaf een mooi afscheidscadeau zijn. De oefenmeester, die van het Ridderkerkse KCR overkwam en nu aan zijn derde jaar in Zwijndrecht bezig is, gaf recent te kennen na dit seizoen bij Albatros te vertrekken. “Drie seizoenen is mooi,” sprak de voormalige PKC-speler. “Ik heb het tijdig aangegeven om het het bestuur ruimschoots de tijd te geven naar een opvolger uit te kijken. Een ander gezicht kan ook weer goed zijn voor de club. Ik bekijk de selectie ook vanuit mijn optiek. Een ander ziet misschien meer in andere spelers. Nee, wat ik ga doen, weet ik nog niet. Mocht er geen club komen die bij mij past, dan wordt het, wie weet, een sabbatical.”

Rommelig
Albatros kreeg de overwinning op Roest Roest niet cadeau. De wedstrijd, geplaagd door regenvlagen, was nog maar net begonnen of de Brabanders stonden op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg reageerde goed, kwam met 3-2 voor, maar daarna bewerkstelligden de bezoekers weer snel een voordelige marge. Tien minuten voor rust ging Rust Roest zelfs met 5-8 aan de leiding. “Dit hadden we helemaal aan onszelf te wijten,” vond De Graaf. “Het was een rommelige wedstrijd. Er werd te snel een doelpoging gewaagd. En in de rebound waren de ballen steeds voor Rust Roest. We verzuimden de juiste momenten af te wachten en pas te schieten met spelers in een ideale positie.” Kort voor de pauze herpakte Albatros zich, zodat er met een 8-8 stand gerust kon worden.

Vieren
Na de pauze verkreeg Rust Roest weer een voorsprong en moest Albatros in de achtervolging. De Graaf was in tegenstelling tot zijn Brabantse collega voortdurend in de weer om zijn ploeg met woord en gebaar bij de les te houden. Halverwege de tweede helft gingen de handen aan Zwijndrechtse zijde eindelijk op elkaar toen Mariska Barendregt haar ploeg naar 14-13 schoot. Het werd 15-13 (Mattijs Punt), maar de bezoekers klampten op hun beurt weer aan: 15-15. De Graaf raakte in alle staten en maande zijn aanvallers nogmaals hun kruit niet te snel te verschieten. En met succes. Albatros liep uit naar 18-15. In de slotseconden deed de ploeg uit Eindhoven nog iets terug (18-16), maar dat was voor de statistiek. Albatros had wat te vieren.

De overwinning zorgde er toch ook een beetje voor dat de barbecue die vereniging zaterdagavond organiseerde net iets beter smaakte. Albatros-Rust Roest 18-16 (8-8). Scores Albatros: Caroline Punt 5x, Jurjen Kwaak 5x, Mattijs Punt 3x, Anniek Voskuijl 3x, Stefan den Hoed 2x.

Tekst: Michel van Straten / Foto: Adrie Havelaar

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.