Afbeelding

O&O-jongens NL-Kampioen

Algemeen

Het O&O-jongensteam niveau-8 heeft bij het in Amsterdam gehouden Nederlands kampioenschap voor clubteams beslag gelegd op de nationale titel. Het team bestaande uit de turners Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wevers, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen en Tristan Massie pakte het goud met 189,700 punten.

Op niveau-7 veroverde de Zwijndrechtse turnclub het zilver met de formatie Koen Kappetijn, Ruben Reedijk, Bram van Gemert, Leon van der Wel, Sebastiaan Pel en Jelle van der Lans. Deze turners kwamen tot een totaalscore van 198,850 punten.

Zilver was er eveneens voor het seniorenteam samengesteld met Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Bart de Ruiter en Thomas Kok. Dit team kwam uit op het hoogste niveau-4. Na een gelijk opgaande strijd stond het team aan het eind met 213,550 punten gelijk met het de turners van Swentibold-Sittard. Na een toegekend protest trokken de Limburgers uiteindelijk met 0,3 punten verschil aan het langste eind. Het tweede O&O-team op dit niveau met de turners Thomas van der Helm, Luuk van Waaij, Dennis Swinkels en Jordy Hagestein zag de medaillekansen aan zich voorbij gaan als gevolg van een door een val met een nul gewaardeerde sprong. Het team eindigde met 190,650 punten op de zesde plaats.

Op niveau-15 kwamen de pupillen Daan Eshuis, Viktor Koonings, Salaheddine Benchikhi, Robin Renema en Nicolas Quist slecht 2,3 punten de tekort voor het eremetaal. Zij eindigden met 301,100 punten knap op de vierde plaats.

De instappers Joëwi Edhie Hoessein, Siem van Vliet, Olivier Kijkuit, Stijn Ammerlaan en Christopher Brumond bonden de strijd aan op nievau 16. Met 306, 150 punten eindigden zij op de vijfde plaats.