Foto: MajankaFotografie
Foto: MajankaFotografie Foto: MajankaFotografie

Christiaan Blom (12 jaar, Hendrik-Ido-Ambacht) staat komende week in de Nationale Finale

Algemeen

Christiaan Blom (12 jaar, Hendrik-Ido-Ambacht) staat komende week in de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Samen met 16 andere finalisten is hij gekozen uit bijna 400 jonge muzikanten uit Nederland en Vlaanderen. Op 21, 22, 23 en 24 april zijn speciale finale-uitzendingen te bekijken via www.christinaconcours.nl en de YouTube-pagina van het Prinses Christina Concours. Alle uitzendingen beginnen vanaf 20.00 uur.

Christiaan had een grote rolkoffer met fluiten meegenomen naar de repetitie voor de finale. Zijn speciale blokfluittas was hij vergeten, maar gelukkig ging het inspelen toch goed. Christiaan mist het optreden heel erg. ‘Hopelijk gaat corona ooit over. Dan wil ik weer een keer live kunnen optreden, met echt publiek!’

Gelukkig had Christiaan het tasje bij de écht opnames wel meegenomen. ‘In principe speel ik altijd met de tas, want als ik de fluiten ergens op leg, rollen ze er constant af. Volgens mij had ik mijn tasje voor het eerst tijdens de finale van het Concertgebouwconcours. Toen wilde ik heel snel van fluit kunnen wisselen en ik was bang dat er geen pianokruk was waar ik alles op kon leggen. Daarom heb ik een tasje gekocht bij de Hornbach. Daar had ik een extra knoop in laten zetten door een schoenmaker en toen pasten mijn fluiten erin.’
Christiaan is de enige blokfluitist in de finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Er zijn drie finale-uitzendingen, waarin de optredens van de finalisten te zien zijn. Christiaan speelt op de derde, laatste avond. Een dag later maakt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet de prijswinnaars bekend.

Over de Nationale Finale 
De finalisten zijn 17 jonge, muzikale talenten uit Nederland en Vlaanderen. Ze zijn 12 t/m 21 jaar oud en werden tijdens de voorrondes geselecteerd. De finalisten speelden hun repertoire in een speciale opnamestudio ConcertLab, gevestigd in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht. Een professioneel camerateam nam de optredens op en monteerde die in 3 uitzendingen.

De uitzendingen zijn gratis te bekijken op woensdag 21 april t/m zaterdag 24 april en beginnen telkens om 20:00 uur. De finalisten maken kans op mooie, muzikale prijzen toegekend door een professionele muziekjury, onder leiding van juryvoorzitter Francis van Broekhuizen. Daarnaast kunnen kijkers na elke uitzending online stemmen op hun favoriete optreden. De uitzendingen zijn te bekijken via www.christinaconcours.nl en het YouTube-kanaal van het Prinses Christina Concours.

Foto: MajankaFotografie