Afbeelding

Christiaan Blom behaalt derde prijs Prinses Christina Concours

Algemeen

Christiaan Blom (12) uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft na een glansrijke eerste prijs op de regiofinale van het Prinses Christina Concours, nu de derde prijs tijdens de landelijke finale behaald.

Hij heeft ook een extra prijs gekregen: de Ruud van der Meer prijs - een studiebeurs voor de finalist die door een grote podiumpresence reeds weet te communiceren met het publiek, aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours. Christiaan is ontzettend blij met deze mooie ervaring: ”Ik vind het ontzettend bijzonder om zover gekomen te zijn. Het leukst vind ik dat de blokfluit op deze manier steeds bekender wordt als volwaardig instrument. Samen met mijn docent Hester Groenleer hoop ik nog veel meer te gaan bereiken.”

Christiaan studeert aan de Sweelinck Academie aan het conservatorium van Amsterdam. Hij gaat hier elke zaterdag naar toe. Doordeweeks gaat hij naar het Johan de Wit Gymnasium in Dordrecht. Onlangs heeft Christiaan mee mogen werken aan een ander bijzonder project: het lied voor de schooldag van de duurzaamheid. Naast muziek maken vindt Christiaan aandacht voor het klimaat ontzettend belangrijk.

Zie hiervoor ook de website: www.schooldagvandeduurzaamheid.nl.