Afbeelding

Christiaan Blom opnieuw regiofinalist van het Prinses Christina Klassiek Concours

Algemeen

De 13-jarige Christiaan Blom is opnieuw doorgedrongen tot de regiofinale West 1 van het Prinses Christina Klassiek Concours. Het jonge talent viel op met zijn digitale deelnamevideo in de voorronde van het concours. In de regiofinale strijdt hij om muzikale prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale.

De regiofinale in regio West 1 is de derde van in totaal zes regioconcoursen door het hele land. De voorrondes zijn digitaal. Deelnemers konden een deelnamevideo met daarop hun performance inzenden en werden door een professionele jury beoordeeld. Christiaan werd geselecteerd in categorie 1 (12 t/m 14 jaar) en wil na zijn derde plek in de finale vorig jaar voor de winst gaan. Naast Christiaan spelen er nog zes andere muzikale talenten in de Doelen in Rotterdam. De finale wordt opgenomen en in de week erna op het YouTube-kanaal van het Prinses Christina Concours uitgezonden. 

Over het Prinses Christina Klassiek Concours
Het Prinses Christina Concours stimuleert al 55 jaar de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Aan het Klassiek Concours doen landelijk honderden jonge musici van 12 t/m 19 (zang 21) jaar in verschillende categorieën mee. De instrumenten variëren van viool tot bastuba, als de muziek maar klassiek is, in de ruimste zin van het woord. Een jury bestaande uit professionele musici beoordeelt de regiofinalisten. Van de feedback kunnen de musici leren en zo verder groeien. Dit jaar is de Regionale Finale voor een camera, in plaats van voor publiek. Op deze manier krijgen de musici toch een podium en leren ze hoe het is onderdeel te zijn van een videoproductie. Het Klassiek Concours in regio West 1 wordt ondersteund door ABN AMRO MeesPierson, BPD, Dioraphte, Fonds1818, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting de Weille Ogier, Gemeente Rotterdam, Stichting Elise Mathilde Fonds, van Capellen Stichting, Van Leeuwen Van Lignac Stichting, Domestica Rotterdam, Donemus Prijs, de Gaudeamus Muziekweek, het Hofstads Jeugdorkest, het Orlando Festival, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Viotta Jeugdorkest en de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.