Afbeelding

Uitreiking Fairtrade certificaten

Algemeen

Afgelopen periode zijn er 2 organisaties gecertificeerd te weten: Het bedrijf Ferrolight design en BenB ’t Ambacht, Hooghtstraat 1.

Ferrolight design staat bekend om de bijzondere lichtobjecten die zij ontwerpen. De eigenaar is vorig jaar benaderd om een lichtobject te ontwerpen voor het Rietveldhuis. Designer Ferdinand Verbeek en de creatieve medewerkers zijn sinds de oprichting van Ferrolight Design met veel passie om van de ultieme lichtbron het mooiste licht van de aarde te laten stralen. Bij Ferrolight Design gebruikt men bewust producten van fabrikanten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Het BenB is gevestigd in een 100 jarig monumentaal pand waar voorheen een bakkerij was. De kamers zijn in stijl verbouwd en in de keuken wordt veel aandacht aan Fairtrade besteed. De eigenaar Jan Sturrus en echtgenote hebben de kamers in oude stijl ingericht. Het ontbijt dat wordt geserveerd is een heerlijk zogenaamd Fairtrade ontbijt. 

Met deze twee bedrijven zijn wij als bestuur weer een stap verder richting certificering van geheel Hendrik-Ido-Ambacht. Wij houden u op de hoogte.