Afbeelding

Transitiefase Parentshouse Hendrik-Ido-Ambacht

Lokaal

Het Parentshouse in Hendrik-Ido-Ambacht is klaar om de overstap te maken. Na de afronding van de pilotfase, het vormen van een bestuur, uitwerken van de nodige acties, is het vandaag zo ver: de bepalingen en grondregels die ten grondslag liggen van het Parentshouse worden ondertekend! Dit bijzondere moment wordt vandaag vastgelegd bij de Ambachtse Notaris. 

Het Parentshouse biedt een stabiele leefomgeving om tot rust te komen gedurende een relatiecrisis, time-out of een scheiding. Ouders kunnen in de buurt blijven wonen van hun kinderen en hun oudertaken blijven vervullen. De bewoners kunnen 1 jaar (min 1 dag) tijdelijk verblijven in het Parentshouse. Dit initiatief wordt gesteund door de gemeente Hendrik-ido-Ambacht, woningcorporatie Rhiant, het sociaal domein Hendrik-Ido-Ambacht en Parentshouses Nederland. De bestuursleden voelen zich betrokken bij dit maatschappelijke initiatief: Mees Hakkenberg, Floor van de Velde, Gea Vogel & Illelta Izaz. Femke van den Brink is betrokken als adviseur gezien haar expertise rondom huisvesting.

Het Parentshouse is een prachtig ingericht huis waar drie bewoners een gezamenlijke woonkamer en keuken met elkaar kunnen gebruiken. Daarnaast heeft elke bewoner een eigen slaapkamer met douche en toilet. De slaapkamer is goed uitgerust met behulp van Morgana, Morgana heeft de drie matrassen voor de slaapkamers gesponsord waar we als bestuur bijzonder dankbaar voor zijn. De vierde kamer is ingericht als logeerruimte voor kinderen van de bewoners. De eerste bewoner heeft in Parentshouse zijn plek gevonden. De twee overige kamers zijn op dit moment nog niet ingevuld. Mocht u belangstelling hebben voor één van deze twee ruimtes wordt u van harte uitgenodigd een aanvraag in te dienen via onderstaand e-mailadres.

Het doel is dat ouders na het verblijven in het Parentshouse de draad weer kunnen oppakken. Er wordt op deze manier gezorgd voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Wat een mooie meerwaarde voor de bewoners van Ambacht.

Het bestuur van Parentshouse is nog op zoek naar een penningmeester. Of als u denkt dat u als medebestuurder het bestuur kunt versterken of op een andere manier als vrijwilliger betrokken wilt zijn bij het Parentshouse, kunt u via onderstaand emailadres u belangstelling kenbaar maken.

U wordt van harte uitgenodigd om mee te denken over Parentshouse, stuur dan u mail naar: hendrik-ido-ambacht@parentshouses.nl