Home » Nieuws » Alvast Walburg een groot succes

Alvast Walburg een groot succes

Alvast Walburg een groot succes
Keukenstudio Dordrecht

Donderdag 7 oktober maakten 550 leerlingen en 30 leerkrachten van groep 8 kennis met het echte leven van een brugklasser op het Walburg College in Zwijndrecht. Alle basisscholen uit Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht ontvingen daarvoor een uitnodiging. Maar ook daarbuiten bleek er interesse.

Naast de 23 groepen uit de omgeving was er een groep individuele aanmeldingen uit Dordrecht en ’s-Gravendeel. Met ballonnenbogen werden de nieuwsgierige kinderen ontvangen. In de aula en in het theater kregen zij een openingsprogramma met informatie over de school en optredens van eigen Walburg leerlingen. Lenne Beenen danste prachtig en Noa van de Steeg kreeg veel handen opeen met haar zang. 32 peerleaders begeleidden de groepen aangezien de kinderen een lesrooster volgden met verplaatsingen door de hele school. Yoga, drama, muziek en de technieklessen waren erg in trek. Maar ook de reguliere vakken werden zeer creatief aangeboden. De pauzes waren een feest. Want een kernles duurt best lang; dat is wennen voor de basisschoolleerlingen. Even op het schoolplein luchten en iets lekkers kopen in de gezonde schoolkantine behoorden tot de mogelijkheden. Het doel – de sfeer proeven op het Walburg College – is behaald. Want deze middelgrote school voor mavo, havo en vwo staat bekend om de fijne sfeer.

Sander Priester, docent Nederlands en bekende TIkTok-meester, werd door vele kinderen herkend. Een fotomoment kon niet uitblijven. Sander verzorgt op donderdag 14 oktober en dinsdag 9 november van 16.00-17.00 uur een vragenuurtje. Heb je vragen over het onderwijs op het Walburg College, grijp dan nu je kans! Sander streamt live vanuit school zodat je ook kan vragen hoe het theater er uitziet, of het technieklokaal. Wie weet heeft hij die dag tijd om je een virtuele rondleiding te geven.

Ouders van groep 8 kinderen zijn welkom op de informatieavonden op woensdag 10 en donderdag 11 november a.s.. Vanaf 18.30 uur is de school open. Om 19.00 uur start de avond in ons theater. Ouders en kinderen hebben in de week van 24 tot en met 27 januari 2022 de kans om het Walburg College samen te bezoeken. In maart worden er meeloopmiddagen voor Technasium en TweeTalig Onderwijs georganiseerd. Dus houd de website in de gaten www.walburgcollege.nl, kijk in de Open Dag app of volg het Walburg College op Facebook en Instagram.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.