Home » Nieuws » ASWH speelt gelijk bij Halsteren tijdens trainingskamp

ASWH speelt gelijk bij Halsteren tijdens trainingskamp

ASWH speelt gelijk bij Halsteren tijdens trainingskamp

De selectie van ASWH verbleef de afgelopen dagen voor een kort trainingskamp in Bergen op Zoom. Vrijdagmiddag werd getraind op het complex van v.v.Halsteren. Het eerste zondagteam van die vereniging, uitkomend in de vierde divisie (nieuwe naam voor de Hoofdklasse), fungeerde zaterdagmiddag ook als oefenpartner voor het team van trainer Sjoerd van der Waal. De wedstrijd kende geen winnaar, want na negentig minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord.

ASWH was met een kleinere selectie naar Brabant afgereisd. De spelers van Onder 23 die sinds de start van de voorbereiding meetrainden, sloten donderdagavond weer aan bij de beloften. Die kleinere bezetting had ook tot gevolg dat er minder gewisseld zou worden en dat de wedstrijd de normale lengte van twee keer 45 minuten kende.

Het grotendeels uit nieuwe gezichten bestaande ASWH team toonde zich, net als in de vorige oefenwedstrijden, gretig, balvaardig en dominant. Halsteren speculeerde vooral op de omschakeling en die tactiek had na een klein kwartier succes.

ASWH moest dus in de achtervolging en drukte Halsteren steeds verder terug. Er werd bij vlagen lekker gecombineerd en leuk gevoetbald, maar één ding lukte niet: scoren. Kansen waren er genoeg, maar goals leverden ze nog niet op. Zo stond het halverwege dus 1-0, waar ASWH gezien de veldverhouding eigenlijk op voorsprong had moeten staan.

Na rust leek ASWH op hetzelfde probleem te stuiten. Toch viel de verdiende gelijkmaker uiteindelijk nog vrij snel. Na weer een goede aanval viel de bal uiteindelijk voor de voeten van Lester Pires, die de 1-1 in het doel tikte.

In het vervolg zocht ASWH naar de winnende treffer tegen een verder defensief ingesteld Halsteren. De Brabanders loerden zelf op de omschakeling. In de slotfase werd een speler van Halsteren na een counter in de zestien gevloerd en ging de bal op de stip. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten en daarmee kwamen de Brabanders weer op voorsprong.

Opnieuw moest ASWH in de achtervolging tegen een nu met man en macht verdedigend Halsteren. Een treffer leek uit te blijven, ondanks het Ambachtse slotoffensief. Tot drie minuten in de toegevoegde tijd, toen Lester Pires voor de tweede keer raak schoot en daarmee voor de 2-2 eindstand tekende. Al met al dus weer een nuttige oefenpot in de aanloop naar de competitiestart van de Derde Divisie op 20 augustus a.s., die voor ASWH begint met een uitwedstrijd tegen het Friese Harkemase Boys. Ook het complete trainingskamp mag als geslaagd beschouwd worden. Aanstaande zaterdag 13 augustus sluit ASWH de oefencampagne af met een thuiswedstrijd op Sportpark Schildman tegen regiogenoot Capelle. Aanvang 10.30 uur.

Tekst: Michel Nys/Peter Vrijdag
Foto’s: Peter Vrijdag

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.