Home » Nieuws » ASWH-trainer Rogier Veenstra tekent nieuw contract

ASWH-trainer Rogier Veenstra tekent nieuw contract

ASWH-trainer Rogier Veenstra tekent nieuw contract
Meenhuis

Medio december bereikten ASWH en trainer Rogier Veenstra overeenstemming over contractverlenging. Daardoor werd al in een vroeg stadium duidelijk dat de 33-jarige trainer komend seizoen weer voor de groep zou staan op sportpark Schildman. Afgelopen zaterdag tekenden Veenstra en ASWH-voorzitter John Middendorp ook officieel het nieuwe contract.

Rogier Veenstra (33) gaat de komende voetbaljaargang aan zijn 3e poging bij ASWH beginnen om eindelijk eens een seizoen af te kunnen maken. Zondebok, Covid 19, bleek echter gek genoeg ook de reddende engel in het 1e seizoen van de Zeeuwse oefenmeester en ASWH. Want degradatie naar de 3e divisie leek destijds onvermijdelijk totdat het virus ook de voetbalcompetities lamlegde. Met als onverwacht presentje: een gratis herkansing in de 2e divisie. De start van dát nieuwe seizoen overtrof ieders verwachting. Totdat Covid wederom roet in het eten gooide, verraste ASWH met een 2e plaats op de ranglijst. Een vraaggesprek met de jonge, ambitieuze, gedreven Middelburger over een bewogen periode, afstand, toekomst en hunkering naar ouderwetse tijden.

Straks ga je aan je 3e seizoen beginnen bij ASWH. Het zou toch leuk zijn als je eens een volledig seizoen af kunt maken?
“We leven natuurlijk in een hele vreemde tijd en dat is ook te zien aan mijn periode bij ASWH. Ik heb onlangs een nieuw contract getekend waarmee ik na de zomer inderdaad aan mijn derde seizoen als hoofdtrainer begin maar waar ik nog geen volledig seizoen heb afgemaakt. Het lijkt me dan ook duidelijk dat ik hoop dat dat komend seizoen wel het geval is. Dat zou dan namelijk betekenen dat het leven weer wat normaler is én dat we succes hebben. Want in onze wereld van de voetballerij is tenslotte niets zeker.”

Je woont nog steeds in Middelburg. Vier keer heen en weer naar Hendrik-Ido-Ambacht. Zit er ooit nog een verhuizing richting deze omgeving aan te komen?
“Dat denk ik wel. Hoewel ik gewend ben om ver te rijden heb ik dat nog nooit als vervelend ervaren, maar het is natuurlijk wel fijn om wat dichter in de buurt van je ‘werk’ te wonen. Het is vooral afhankelijk van de arbeidsplannen van mijn vriendin. Zij wil heel graag richting de Randstad. En ik ben in onze relatie best een volgzaam type, haha!”

Combineer je jouw trainerschap bij ASWH ook nog steeds met een functie bij ‘talenten-opbouwclub JOVZ uit Vlissingen?
“Zeker weten. Dat is dan weer het voordeel dat ik nog in het Zeeuwse woon. De combinatie tussen jeugdvoetbal en seniorenvoetbal vind ik geweldig. De ene dag presteren en de andere dag ontwikkelen. Ik ben technisch coördinator en richt me volledig op de trainers. Ik heb een technisch beleidsplan geschreven, waarin een duidelijke weekindeling is aangebracht waarin trainers zich houden aan een jaarplan aan de hand van spelprincipes en we breiden alles dusdanig uit om de ontwikkeling van onze talenten te versnellen. Ook in corona-tijd zijn er onlangs toch weer vijf spelers die komend seizoen de stap maken naar een BVO. Van Sparta Rotterdam tot Ajax.”

Dit seizoen heb je in het begin extra geprofiteerd van de lange voorbereidingstijd qua intensiteitsverhoging in trainingsopbouw. Presteerde de hoofdmacht mede daardoor zo sterk?
“Dat denk ik wel. We kwamen in het eerste seizoen op veel fronten te kort. Een van die zaken was het volhouden van onze speelwijze. Die kan heel succesvol zijn, maar kost wel veel energie. Door de lange, noodgedwongen voorbereiding konden we onze spelers veel intensiever preparen op de manier van voetballen die we willen hanteren en de noodzakelijke conditie die daarbij hoort. Daarnaast hebben de spelers laten zien dat ze thuishoren op dit niveau en was de groep uitgebalanceerd. Harde werkers, goede voetballers en spelers die veel potentie hebben en dus wekelijks beter werden.”

Wat kunnen de supporters voor het komende seizoen verwachten? De aanloop is nota bene nóg langer nu?
“Ik hoop uiteraard hetzelfde als in het begin van dit seizoen. De resultaten waren goed, maar de manier van voetballen was in een aantal wedstrijden ook geweldig. Veel beleving en strijdlust gecombineerd met aantrekkelijk aanvallend voetbal. Het zou natuurlijk mooi zijn dat onze supporters dat komend seizoen met eigen ogen mogen aanschouwen.”

Hoe staat het ervoor met de nieuwe selectie? Ben je tevreden?
“Tot dusver ben ik tevreden. Veel spelers blijven de club trouw en we hebben gericht wat versterkingen kunnen doen. Er moet nog wel wat bij, maar dat komt wel goed. Doordat we op financieel gebied niet heel veel te bieden hebben, is de zoektocht naar versterkingen een uitdaging, en juist daardoor heel interessant. Spelers moeten naar ons komen, omdat ze zichzelf willen ontwikkelen en daar alles voor over willen hebben. Dát, in combinatie met de randvoorwaarden die bij ASWH dik in orde zijn, weet ik zeker dat wanneer spelers voor ons kiezen, voor het voetbal kiezen en niet voor andere zaken.”

Je bent een trainer die moderniteit en visie etaleert. Je bent nog jong. Ik neem aan dat ASWH de opstap is naar iets groters?
“Dat hoop ik wel en ik heb die ambitie nooit onder stoelen of banken geschoven. Laat voorop staan dat ik als jongste trainer van de Tweede Divisie ook heel erg blij ben dat ik op mijn leeftijd al trainer mag zijn van zo’n grote club op zo’n mooi niveau, maar doelen en dromen moet je altijd hebben. Ik zie wel wat er de komende periode op mijn pad komt. Op dit moment zou ik het trainerschap bij ASWH graag combineren met een rol als assistent in het betaalde voetbal. Ik moet gewoon blijven presteren dan vergroot ik die kans.”

Nog iets mee te geven aan de mensen die nog steeds niet langs de lijn staan?
“Hou vol en denk soms nog even terug aan de succesvolle periode die ASWH jaren geleden beleefde. Dat gevoel moet weer terugkeren op ons sportpark. We kunnen de steun van de supporters goed gebruiken. Ik hoop dat we komend seizoen weer voor een vol sportpark mooie wedstrijden tegen grootmachten uit het amateurvoetbal mogen spelen. We zullen jullie niet teleurstellen!”

Tekst: Henk Sterkenburg

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.