Home » Nieuws » Autonieuws » Rijtest: Nieuwe Transit Connect nu bij Ford Wensveen

Rijtest: Nieuwe Transit Connect nu bij Ford Wensveen

Rijtest: Nieuwe Transit Connect nu bij Ford Wensveen
Fotografie: Stefan Stolk - www.MijnAutofoto.nl

Bij Ford Wensveen in Alblasserdam stond afgelopen vrijdag een hagelnieuwe Ford Transit Connect klaar voor een rijtest. Net geleverd en met amper zes kilometer op de teller kan gesteld worden dat wij dus de eersten zijn die het nieuwe ‘bestelbusje’ van Ford een middagje aan de tand mochten voelen.

Al kort na vertrek bij Wensveen valt op dat de Transit Connect niet aanvoelt als een bestelbusje. Het doet eerder denken aan een grote personenauto. Bij scherpe bochten helt de koets namelijk niet veel over en de besturing biedt daarnaast redelijk veel gevoel. De vering is stevig te noemen, maar zeker niet oncomfortabel. Volgens de ingenieurs is het onderstel afgestemd om optimaal te werken bij halve belading, dus leeg kan dat ietwat stug aanvoelen.

Hoewel de meeste bestelbussen vooral naar functionaliteit en ergonomie worden ontworpen, geven de trapeziumvormige grille en de scherpgelijnde koplampen de Transit Connect beslist een stoer front. Verder is te zien dat ook Ford bij de ontwikkeling van het model veel aandacht heeft besteed aan praktische details, zoals de opvallend bolle vorm van de tussenwand. Aan cabinezijde levert dit namelijk extra ruimte voor de bestuurder op. De Transit Connect is in Nederland leverbaar in twee lengtes: de L1 met een lengte van 4.42 meter en de L2 van 4.82 meter. De laadruimte is, afhankelijk van de uitvoering, 2.9 of 3.6 kuub groot.

Nieuw in het bedrijfswagengamma van Ford is een 1.0 liter EcoBoost benzinemotor. Deze zuinige driecilinder levert 74kW (100pk) en dat blijkt voor de Transit Connect ruim voldoende. Het is weliswaar geen stoplichtsprinter, maar je kunt zowel binnen als buiten de bebouwde kom vlot meekomen met het overige verkeer. De motor is heel soepel, loopt trillingsvrij en is ook nog eens zeer stil. Naast de 1.0 EcoBoost benzineversie is de Transit Connect ook leverbaar met de zeer zuinige 1.6-liter Duratorq TDCi-dieselmotor met 55kW (75pk), 70kW (95pk) of 85kW (115pk). Uniek in de markt is de ultrazuinige 70kW (95pk) sterke EcoNetic-uitvoering die in aanmerking komt voor 20% fiscale bijtelling. De Transit Connect wordt standaard uitgevoerd met de modernste veiligheidssystemen zoals ABS, ESP, en Hill Start Assist.

De nieuwe Transit Connect staat vanaf heden in de showroom van Ford Wensveen aan de Ohmstraat 1 in Alblasserdam of aan de Weteringsingel 139 in Hendrik-Ido-Ambacht en is al verkrijgbaar vanaf €11.590,-

Tekst en foto: Stefan Stolk

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.