Home » Nieuws » Beweegprimeur voor Het Akkoord

Beweegprimeur voor Het Akkoord

Beweegprimeur voor Het Akkoord

De kinderen van Het Akkoord van PIT kinderopvang & onderwijs hebben de primeur. Hun kindcentrum biedt als eerste in de regio een Lü interactieve mobiele sportmuur. Dit systeem is wereldwijd de nummer 1 op het gebied van bewegend ontwikkelen en geeft de kinderen een totaal nieuwe beleving.

Doel van kindcentrum Het Akkoord is dat kinderen zich er spelend en bewegend optimaal ontwikkelen. “Kinderen bewegen van nature graag. Bewegend ontwikkelen kun je breed zien. Van dansen om de tafels te leren, toneelspelen met beweging, springen om spelling te oefenen, noem maar op. Waar het om gaat, is dat we bewegen als middel inzetten voor het ontwikkelproces van de kinderen. Er is veel wetenschappelijk onderzoek dat de positieve effecten van bewegen op leren bewijst. Daarnaast is bewegen ook goed voor het welbevinden van kinderen, net als gezond eten en drinken. Ook daar besteden we aandacht aan,” aldus Arco Tempelaar, directeur kinderopvang & onderwijs van Het Akkoord.

Daarbij vindt het team van het kindcentrum het ook belangrijk dat kinderen plezier hebben als ze hun talenten ontplooien. “Daarom hebben we gekozen voor de aanschaf van de interactieve sportmuur van Lü met prachtige licht- en geluidseffecten. Dit is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de gemeente Zwijndrecht, Rabobank, Stichting Maatschappelijk Belang Zwijndrecht en PIT kinderopvang & onderwijs. Met de muur wordt bewegend ontwikkelen nog leuker.” Hiermee zet Het Akkoord een volgende stap om de ambitie om hét bewegende kindcentrum van Zwijndrecht te worden, waar te maken. Omdat het systeem mobiel is, kan het overal in Het Akkoord worden ingezet. In de groepen, maar ook in de gymzaal en de speelruimte, zodat alle kinderen, van 2 tot 13 jaar, met elkaar worden uitgedaagd om er gebruik van te maken. Voor meer informatie over de interactieve sportmuur: www.idema.com/nl-BE/lu-interactieve-gymzaal.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.