Home » Nieuws » Bouwwerkzaamheden Walburg in volle gang

Bouwwerkzaamheden Walburg in volle gang

Bouwwerkzaamheden Walburg in volle gang

Er wordt op dit moment hard gewerkt op het binnenplein bij de HEMA en de entreepartij bij het Chinese restaurant De Mandarijn. De werkzaamheden zullen gefaseerd plaatvinden en naar verwachting zijn de bouwwerkzaamheden voor het einde van dit jaar afgerond.

Wat gaat er allemaal gebeuren? Gedurende het jaar worden onder andere vier entreepartijen vernieuwd en het HEMA plein wordt verbouwd. Verder zullen alle kolommen tussen de winkels in de passages en op de pleinen worden gestuct en de spiegelbalken bovenin de overkapping van de passages zullen worden verwijderd.

Nieuw plafond voor het HEMA plein In februari is een start gemaakt met de verbouwing van het plein. De aannemer, bouwconcern BAM, heeft op het gehele plein een werksteiger geplaatst, waardoor de begane grond tijdelijk een lager plafond krijgt. Dit extra plafond wordt gemaakt zodat bezoekers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden en zo blijven ook alle winkels bereikbaar gedurende de bouw. Dat geldt ook voor de winkels op de eerste verdieping.

Als de werkzaamheden medio september zijn afgerond, heeft het plein bij de HEMA en lunchroom Grand Bras een totale metamorfose ondergaan. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuw plafond voor het hele plein, waardoor de staalconstructie bovenin de koepel straks niet meer zichtbaar is. Met dit nieuwe plafond, mooi gestucte wanden en door het uitgekiende lichtplan, krijgt het plein een strakke en moderne uitstraling.

Vier entreepartijen van het winkelcentrum gaan op de schop en krijgen een volledig nieuwe uitstraling. Alle vier de ingangen krijgen een moderne look doordat plafonds de hoogte in gaan en er op deze manier een hoge ingang met heel veel glas wordt gecreëerd. Het betreft de ingangen bij het Chinees restaurant De Mandarijn, de ING, Intersport Voorwinden en Multivlaai.

De verbouwing van de entreepartijen zal gefaseerd plaatsvinden en er is inmiddels gestart met de verbouwing van de ingang bij het Chinees restaurant. Binnenkort wordt hier een tijdelijke doorloop gemaakt.

Winkelcentrum Walburg stelt alles in het werk om de overlast tot een minimum te beperken, zodat de klanten het winkelcentrum gewoon kunnen blijven bezoeken tijdens de verbouwing.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.