Home » Nieuws » Bruisend plein derde entree Hendrik-Ido-Ambacht

Bruisend plein derde entree Hendrik-Ido-Ambacht

Joost Grootenhuis en Jeroen Plaisier (GETGRIPP), André Flach (wethouder), Paul Vismans (Regionale OntwikkelingsMaatschappij Drechtsteden), Stefan van Wingerden en Mariëlle van Vliet-van Wingerden (Stemar Groep)
Bruisend plein derde entree Hendrik-Ido-Ambacht
Meenhuis

Op donderdag 3 juni werd de officiële paal geslagen voor Project De Noordkade. Een ontmoetingslocatie bestaand uit twee prestigieuze panden, horecaplein en ruimte voor sport en vrije tijd. Ontwikkelaars Stemar Groep en GETGRIPP bouwen hier aan de toekomstige derde entree van Hendrik-Ido-Ambacht. Met aankomst over het water welteverstaan.

Met het doortrekken van de Antoniuslaan in de Teunis Stooplaan ontstond vier jaar geleden een eindpunt aan het water met uitzicht over rivier de Noord. Op het terrein waar vroeger de ontmanteling en sloop van grote schepen floreerde, meerde de afgelopen jaren enkel de Waterbus aan. Maar daar komt verandering in. Op het bouwterrein zijn de afgelopen week enkele tientallen heipalen de grond in gegaan. Stap voor stap wordt de oppervlakte van een nieuw bruisend trefpunt aan het water zichtbaar.

Maritiem Ondernemershuis
Op de kade aan het water verrijst het komende jaar het Maritiem Ondernemershuis. Het project bestaat uit twee gebouwen. Het grote pand biedt ruimte aan ondernemers uit de nautische sector. Aan de ene kant zien zij water, aan de andere kant de contouren van het dorpscentrum. Tijdens de receptie rondom de officiële paal van het project, werd bekendgemaakt dat onder andere Unibarge en Vigilia Shipping hun intrek zullen nemen in het Maritiem Ondernemershuis. Hier kunnen maritiem-georiënteerde bedrijven hun krachten bundelen en kennis delen.

,,We dachten erover na hoe we van het plein ook voor inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken een bruisende ontmoetingsplek kunnen maken”, vertelt Mariëlle van Vliet-van Wingerden van ontwikkelaar Stemar Groep. ,,’s Avonds en in het weekend zijn veel kantoren gesloten rondom het plein gesloten. Om ervoor te zorgen dat er altijd een gezellige reuring is, ontstond het idee om ondernemen te combineren met horeca en vrije tijd.” Op de begane grond van het grote pand is inmiddels een bekende horecaonderneming gecontracteerd, die op termijn zelf in de publiciteit zal treden. Datzelfde geldt voor het fitnesscentrum dat zich in het tweede pand zal vestigen. ,,Dat er aan de waterkant straks niet alleen gewerkt, maar ook ontspannen wordt is een positieve ontwikkeling voor het veiligheidsgevoel. Het wordt een gebied waar mensen elkaar overdag en ’s avonds, doordeweeks en in het weekend kunnen ontmoeten.”

Het plein eindigt met een trap naar het water, zodat de rivier goed kan worden beleefd en behoudt tevens zijn functie als halte voor de Waterbus. Het is het plan om de bouw in 2022 af te ronden.


Impressie
Project De Noordkade gezien vanaf de Teunis Stooplaan. De panden werden ontworpen door RoosRos Architecten: “Er ontstond een idee voor twee jachtschepen. De gebouwen zijn voorzien van veel glas. Door ook de balustraden buiten van glasplaten te voorzien, krijgen bezoekers het idee dat ze op een dek van het schip staan. Hoe hoger je komt, hoe weidser het uitzicht.”

Tekst: Stefan Stolk

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.