Home » Nieuws » Cascade beweegt mee met coronamaatregelen

Cascade beweegt mee met coronamaatregelen

Cascade beweegt mee met coronamaatregelen

Na een goede start van het nieuwe seizoen krijgt Cascade opnieuw te maken met verscherpte coronamaatregelen. De vervroegde sluiting, vooralsnog tot zondag 19 december, vraagt ook nu weer om de nodige aanpassingen in het theater, de zalen en de horeca.

De laatste paar maanden was de levendigheid weer terug in Cascade, met volop zaalverhuur aan verenigingen en organisaties en theatervoorstellingen waarvan een aantal compleet was uitverkocht. Dat kon veilig en verantwoord worden gerealiseerd met de CoronaCheck-App, ID-controle en het naleven van het coronaprotocol. “De gemeente is bijgesprongen om de toegangscontrole bij de sporthallen De Ridderhal en De Sophiahal te regelen zodat de verenigingen dat niet zelf hoefden te doen. Uiteraard zijn we er blij mee dat de gemeente ons en de verenigingen heeft ontzorgd bij het checken van het coronatoegangsbewijs in november en dat ook weer voor de decembermaand heeft toegezegd”, vertelt Marjet van Os, directeur van Stichting Cascade.

Vorige week vrijdag werd tijdens persconferentie bekendgemaakt dat vooralsnog tot en met zaterdag 18 december nieuwe maatregelen van kracht zijn. Cascade is vanaf 17.00 uur gesloten en ook het mondkapje en de 1,5 meter afstandsregel zijn weer terug, ook na het scannen van het coronatoegangsbewijs. Marjet: “Natuurlijk begrijpen wij dat de maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat de zorg overbelast raakt. Als samenleving zijn we er met elkaar verantwoordelijk voor het hoge aantal besmettingen terug te dringen, in Cascade willen we daar zoveel mogelijk aan bijdragen. Er zit niets anders op dan meebewegen met de maatregelen, ook al vraagt het veel van de flexibiliteit en het improvisatievermogen van onze organisatie en de medewerkers.”

De aangescherpte maatregelen leveren voor Cascade de nodige belemmeringen op, zowel voor het theater, de zaalverhuur als de horeca. “In het theater moeten we voorstellingen verzetten, dat is al een paar keer eerder gebeurd en dat betreuren we enorm. Momenteel zijn we druk met het zoeken naar alternatieve data in het programma en hierover in overleg met artiesten en impresariaten. Theaterbezoekers met kaartjes worden hierover op korte termijn persoonlijk geïnformeerd. Met onze vaste huurders van zaalruimte in de avonduren denken we graag mee over de alternatieven, bijvoorbeeld zaalhuur in het weekend. Het is een complexe puzzel, we hebben tijd nodig om te bepalen wat wel of niet door kan gaan en in welke vorm”, zegt Marjet. “Vanaf het begin van de coronacrisis hebben huurders en bezoekers ons gesteund en geduld getoond. Wij verwachten dat dit de komende tijd niet anders zal zijn, dus bedanken we iedereen opnieuw voor het geduld en begrip.”

Foto: Anke Bot

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.