Home » Nieuws » Cascade in gesprek met bridgeclub ‘t Ambacht

Cascade in gesprek met bridgeclub ‘t Ambacht

Cascade in gesprek met bridgeclub ‘t Ambacht
Meenhuis

Vanwege de lockdown is het voor veel vaste huurders van cultureel centrum Cascade al een tijd niet of maar heel beperkt mogelijk om hun gebruikelijke verenigingsactiviteiten te organiseren. Marjet van Os, directeur van Cascade, gaat wekelijks in gesprek met deze huurders over de impact van de coronacrisis op de verenigingen en hun leden.

Iedere maandag- en dinsdagavond is de theaterzaal van Cascade gevuld met ruim honderd bridgespelers van Bridgeclub ’t Ambacht. Tenminste, dat was zo voordat de coronacrisis uitbrak. “We hebben nog onderzocht of we veilig konden bridgen op anderhalve meter afstand en met schermen van plexiglas op tafel, maar dit bleek niet realiseerbaar”, vertelt voorzitter Kees de Geus. Veel leden doen sinds mei 2020 mee aan de clubavond via StepBridge, de officiële internetbridgeclub van de Nederlandse Bridge Bond (NBB). “Het is even wennen, maar nu we allemaal thuis moeten blijven, is dit een mooi alternatief en zo houden we contact.”

Avond uit
In februari 1967 werd door een aantal bridgers het startsein gegeven voor de oprichting van de eerste bridgeclub in Ambacht. Tegenwoordig is BC ’t Ambacht met ruim 190 trouwe leden een van de grotere clubs uit de regio. “Bridge is een spannend en uitdagend spel. Daarnaast is het ook een sociaal gebeuren, een gezellige avond uit. Met een praatje tussendoor, een drankje erbij en napraten in de foyer. Voor onze club is Cascade van toegevoegde waarde; een goede locatie waar je terecht kan in een zaal die geschikt is voor een grote groep mensen en waar we gebruik kunnen maken van de horecafaciliteiten. Dat missen we nu wel.”

Professionele club
Gezelligheid is dus belangrijk, maar de club kent ook een fors competitie-element. “Tijdens de bridgeavonden maken we gebruik van professionele hulpmiddelen om de uitslagen te berekenen en de resultaten per spel te vergelijken. Onze leden kunnen zich ook inschrijven voor bondscompetities.” In principe is iedere speler welkom om te komen bridgen, van beginner tot ervaren wedstrijdspeler. Kees: “Zodra het weer is toegestaan, mag iedereen vrijblijvend een paar avonden meespelen. Binnen de club delen we de spelers op niveau in, we hanteren vier lijnen. Bridge is een moeilijk spel om te doorgronden, dus je moet wel over de nodige basiskennis beschikken om te kunnen spelen.”

Bridge leren
Online zijn bridgecursussen voor beginners te vinden, bijvoorbeeld op www.drijverbridge.com. Oefenen kan onder andere bij Berry’s Internet Club of BBO, en er zijn genoeg boeken voorhanden om de basis van het spel te leren. Bridge is ook voor jongeren een uitdagend kaartspel, en leuk om samen met een partner te spelen. Binnen de NBB heeft jeugdbridge een eigen plek. Zo zijn er cursussen, trainingen, online wedstrijden en echte jeugdkampioenschappen. Er is een online snelcursus speciaal voor de jeugd, kijk op www.bridge.nl voor meer informatie. Op de website https://16007.bridge.nl vind je alle informatie en het laatste nieuws over Bridgeclub ’t Ambacht.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.