Home » Nieuws » Cascade in gesprek met… Dus Dans

Cascade in gesprek met… Dus Dans

Cascade in gesprek met… Dus Dans
Meenhuis

Vanwege de lockdown is het voor veel vaste huurders van cultureel centrum Cascade al een tijd niet of maar heel beperkt mogelijk om hun gebruikelijke verenigingsactiviteiten te organiseren. Marjet van Os, directeur van Cascade, gaat wekelijks in gesprek met deze huurders over de impact van de coronacrisis op de verenigingen en hun leden.

DUS DANS is dé dansschool van Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken. Dagelijks zet het team, dat bestaat uit negen docenten en een stagiaire, zich in om gevarieerde lessen voor de ruim 500 leerlingen te verzorgen. “Wij zijn een brede dansschool met een lesaanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen. Al vanaf 2 jaar kunnen leerlingen bij ons terecht, de peuterdans is enorm populair”, vertelt Jacqueline Vos. Van algemene dansvorming tot streetdance en van moderne dans tot klassiek ballet; vrijwel elke dansstijl komt op verschillende niveaus bij DUS DANS aan bod.

Passie voor dansen
Inmiddels is het 8 jaar geleden dat Jacqueline de dansschool overnam, de passie voor dansen ontstond echter al in haar jeugd. “Dat geldt voor het hele team, we zijn allemaal gek op dansen en brengen dat enthousiasme graag over. De danslessen zijn niet alleen leerzaam, we willen graag dat iedereen met veel plezier naar de dansschool komt en geniet van de lessen.” Alle professionele docenten van DUS DANS hebben een dansopleiding gevolgd en nog steeds volgen zij regelmatig trainingen om de danstechnieken en vaardigheden in het lesgeven verder te ontwikkelen. Ook is er binnen de dansschool een selectiegroep van getalenteerde leerlingen die willen doorstromen naar een dansopleiding.

Buiten en online lessen
Tijdens de coronasluiting werden voor de danslessen, die normaal gesproken in de danszaal van Cascade plaatsvinden, creatieve oplossingen gevonden. Jacqueline: “We hebben veel danslessen online gegeven en voor de leerlingen hebben we filmpjes opgenomen zodat ze thuis in hun eigen tempo de oefeningen en dansjes kunnen leren. En zodra het weer het toeliet, zijn we ook buiten op het plein achter Cascade gaan dansen. We hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten, de lessen zijn zoveel mogelijk doorgegaan en ook in de vakanties organiseren we leuke activiteiten.”
Eens per twee jaar verzorgt DUS DANS een grote voorstelling in de theaterzaal van Cascade waar dansgroepen van alle leeftijden aan meedoen. “Het thema van dit jaar is ‘Disney’. De shows staan gepland voor het hele weekend eind juni, we gaan nog bekijken welke mogelijkheden er dan zijn om onze toeschouwers hiervan te laten genieten.”

Volop activiteiten
DUS DANS is een actieve organisatie. Naast de reguliere danslessen doen de leerlingen van de dansschool regelmatig mee aan evenementen. Ook werkt DUS DANS samen met onder andere het team van Hi5Ambacht. Daarnaast organiseert de dansschool themalessen, dansprojecten en eenmalige workshops voor kinderdagverblijven, basisscholen en middelbaar onderwijs. Een andere succesvolle activiteit is het organiseren van kinderfeestjes op zaterdagmiddag, compleet met een dansworkshop, fotoshoot en een feestelijke maaltijd als afsluiter. “Geheel verzorgd, we nemen ook kostuums mee. Dat doen we in Cascade zodra dat weer is toegestaan, maar met mooi weer kunnen we met de kinderen ook naar buiten om te dansen en te feesten.”

Kijk voor meer info of het aanvragen van een gratis proefles op de website: www.dusdans.nl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.