Home » Nieuws » Clemens Bastiaansen begint blanco

Clemens Bastiaansen begint blanco

Clemens Bastiaansen begint blanco

De selectie van hoofdklasser Rijsoord had graag het door corona versjteerde seizoen afgesloten met een vriendschappelijk wedstrijdje. Voor afgelopen zaterdag stond daartoe een ontmoeting met zaterdag derdeklasser ONI op de rol. Het kwam er echter niet van. Het duel werd geschrapt wegens een coronabesmetting binnen de gelederen van de ploeg uit ‘s-Gravenmoer.

Training
Het draaide voor Rijsoord zaterdag daardoor uit op de laatste training van voetbaljaargang 2020-2021. Na een onderling partijtje met een afsluitende strafschoppenserie namen trainer Clemens Bastiaansen en zijn assistenten Harold van der Ent en William Rijsdijk afscheid van de groep. Voor even maar, want over twee weken wordt iedereen weer aan de Vlasstraat verwacht. Dan gaat de ‘echte’ voorbereiding op het seizoen 2021-2022 beginnen, mits de oplopende besmettingscijfers geen roet in het eten gooien.

Beginsituatie
Het duel met ONI had voor Bastiaansen en de zijnen de derde ‘friendly’ op rij moeten worden. Anderhalve week geleden werd het in Roosendaal een 2-2 gelijkspel tegen zondag tweedeklasser RBC. Vorige week dinsdag werd er met 5-2 verloren bij competitiegenoot Spijkenisse. “Het is moeilijk om er nog iets van te zeggen. Ik ben nu net drie weken bezig. Er zijn veel spelers vertrokken en ook weer gekomen. Ik probeer de beginsituatie in kaart te krijgen. Kijken wat de ploeg tactisch, technisch en mentaal in huis heeft,” aldus de in Tilburg woonachtige oefenmeester. “Verder heb ik gemerkt dat groep gretig is, maar reëel gezien zal ons doel handhaving zijn.”
Vervolgt: “Verder constateer ik dat ik mag werken met een goede staf op een prima accommodatie, die ook nog eens op verschillende punten verbeterd wordt. Het is overigens wel te hopen dat er snel een goede verzorger wordt gevonden.” N.B. De TC van Rijsoord voert deze week nog gesprekken met een aantal kandidaten.

Vrij
Aanvankelijk was het de bedoeling dat Sieme Zijm bij Rijsoord als opvolger van Brasco Tuvaljevic aan de slag zou gaan. Zijm koos echter eind mei voor het aanbod van PSV om met een tweejarig contract fulltime toe te treden tot de jeugdstaf. Half juni slaagde Rijsoord er vervolgens in om Clemens Bastiaansen vast te leggen. “Ik was inderdaad nog vrij. Mede door de coronaperikelen was er vrij weinig beweging op de trainersmarkt. Vandaar,” verklaarde de Tilburger.
Carrière
Clemens Bastiaansen was tot voor kort vooral in Brabant actief. De voormalige middenvelder speelde betaald voetbal bij Willem II, FC Eindhoven en RBC Roosendaal. Net over de grens bouwde hij zijn spelerscarrière af bij VV Hoogstraten, KV Turnhout en als laatste Schilde SK. Als trainer was hij jarenlang bij de jeugd en bij beloftenteams werkzaam: Willem II/RKC O19, Jong NAC Breda, Jong Helmond en Jong Willem II. Bij de amateurs had hij Dongen en Achilles Veen (bij Rijsoord in de competitie) onder zijn hoede. Naast trainer is Bastiaansen in Tilburg als docent werkzaam bij de ROC-opleiding Sport en Bewegen. Ook verzorgt hij cursussen bij de KNVB.

Programma
Rijsoord speelt op zaterdag 7 augustus vriendschappelijk in en tegen Heerjansdam. De aftrap is dan om 15.00 uur. De week daarop volgt het Ridderkerk-toernooi met Rijsoord als gastheer. Op dinsdagavond 10 augustus (19.30 uur) speelt Rijsoord dan tegen RVVH. De finalewedstrijden van het toernooi zijn op zaterdag 14 augustus (12.00 uur: 3e/4e plaats, 14.30 uur: finale). De competitie begint voor Rijjsoord op zaterdag 28 augustus. Het gaat dan op bezoek bij SC Feyenoord.

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.