Home » Nieuws » Clinic HC Derby: jong geleerd, oud gedaan

Clinic HC Derby: jong geleerd, oud gedaan

Clinic HC Derby: jong geleerd, oud gedaan
Meenhuis

Afgelopen zaterdagmorgen genoot de jongste jeugd van hockeyclub Derby van een anderhalf uur durende clinic, verzorgd door de heren 1 en dames 1. Zo’n 125 kinderen hadden zich voor dit evenement opgegeven en oefenden in circuitvorm op speelse wijze diverse hockeyonderdelen. Het weer om te sporten was uitstekend net als de sfeer.

Improvisatievermogen
Bij de clinic ging het om de Funkeys, Coolkidz, F- en E-jeugd oftewel een range van grofweg vier- tot en met negenjarigen. En dat vroeg improvisatie- en aanpassingsvermogen van de spelers en speelsters die een circuitonderdeel voor hun rekening namen. Ronald Hugers, trainer van heren 1, en zijn assistent Peter Butler lieten zich niet onbetuigd en namen ieder ook een ‘station’ voor hun rekening. “Je moet met elke groep snel een inschatting maken welke oefenstof haalbaar is en daar naar handelen,” deelde Hugers zijn ruime ervaring. En zo geschiedde ook. Een Funkey werd weer anders benaderd dan een spelertje uit de E-jeugd. Ergo: alle deelnemers vonden alle onderdelen leuk. En dat was nou net de bedoeling.

Afsluiting
Ja, misschien was er toch wel een onderdeel het allerleukst. Ter afsluiting speelden alle jongens tegen de heren 1 en de meisjes tegen de dames 1. Het was een chaotisch, maar enthousiast slot. Na afloop deden er diverse einduitslagen de ronde. Het deed er niet toe. iedereen gewonnen, iedereen blij.

Aanwas
“Ik denk dat we als vereniging de coronatijd redelijk zijn doorgekomen,” overzag Tim ‘t Hoen, voorzitter van de jeugdcommissie, de achterliggende periode. “Met de jeugd zijn we, voor zover mogelijk, steeds bezig geweest. Onderaan is er een flinke aanwas van Funkeys en waarschijnlijk komen we volgend seizoen ook uit op meer seniorenteams. Spelers die misschien zouden stoppen, lijken nog wat in te willen halen. We hopen dat ook de A-jeugd blijft, maar dat is net als in andere jaren een onzekere factor. Het is voor die groep de tijd van studeren en bijbaantjes en ze kijken naar elkaar. Wat doen mijn vrienden en vriendinnen?”

Verloren seizoenen
Ronald Hugers keek met heren 1 vooral terug op twee verloren seizoenen. “We liepen door het annuleren van het seizoen 2019-2020 een gerede kans op promotie mis. Tja, en wat moet je van het afgelopen seizoen zeggen. Er is getraind met een deel van de groep en de oudere spelers (27 jaar en ouder, red.) op gepaste afstand. Behelpen dus. Waar we nu eigenlijk staan is onduidelijk? Je hebt je niet met andere ploegen kunnen meten. Wel heb ik op conditioneel gebied de lat hoog gelegd. Laatst hebben we nog een shuttle run test gedaan en en elke speler weet weet wat hem te doen staat. We zullen straks ook flink wat oefenwedstrijden inplannen om weer in het ritme te komen. Gelukkig heeft een aantal oudere spelers aangegeven nog een jaartje door te gaan. Gekoppeld aan wat doorstroming lijkt de selectie wat breder te worden. Mede hierdoor krijgt heren 2 ook een ander karakter. Van een soort vriendenteam wordt het nu meer een opleidingsteam voor heren 1.”

Regiocompetitie
De D-, C-, B- en A-jeugd van Derby komt dankzij de versoepelde coronamaatregelen toch nog in competitieverband in actie. Op de zaterdagen 12, 19 en 26 juni nemen de teams in genoemde categorieën deel aan de regiocompetitie.

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.