Home » Nieuws » Dames Vollido hebben weinig moeite met hekkensluiter VCN

Dames Vollido hebben weinig moeite met hekkensluiter VCN

Dames Vollido hebben weinig moeite met hekkensluiter VCN

‘Na twee of drie missers moet de ploeg de wedstrijd weer naar zich toe trekken’.

Het duel van de dames van Vollido met die van VCN 6 (eerste klasse B) wilde afgelopen zaterdag eigenlijk maar geen echte wedstrijd worden. Los van wat kortdurende periodes had de ploeg van trainer Gerald Verlinde weinig moeite met de gasten uit Capelle aan den IJssel. De eerste drie sets werden overtuigend gewonnen. Alleen in de vierde set ging het in de slotfase mis, zodat Vollido per saldo een 3-1 zege (en dus vier punten) mocht bijschrijven.

Middenmoot
Na de 3-1 overwinning neemt Vollido nog altijd een positie in de middenmoot (zevende plek) in. Vorig seizoen acteerde de relatief jonge ploeg dankzij een vrijgekomen plaats nog op een hoger niveau, maar dat was net iets te hoog gegrepen. Promotie zit er nu niet in, maar toch is trainer/coach Gerald Verlinde niet ontevreden met de stappen die de ploeg zet. “We zijn het seizoen matig begonnen, maar nu pakken we geregeld onze overwinningen. Ook in sets die we verliezen halen we doorgaans nog een punt of twintig. Dus we zitten er steeds heel dicht bij.”

Verdiend
In de eerste set nam de nummer laatst van de ranglijst aanvankelijk brutaal de leiding. Bij 7-7 kwam Vollido langszij, even ging het gelijk op en na 10-10 namen de Ambachtse dames een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Gezien de smashkracht en de meer gevarieerde aanvalspatronen was de 25-16 setwinst ook heel verdiend. In de tweede set was Vollido op alle fronten VCN de baas. De punten die de tegenstander scoorde, kwamen meestal nog voort uit foutjes aan de kant van de gastvrouwen. Vollido won de set met 25-9.

Foutenlast
In de derde set liep de thuisclub snel uit naar een 11-1 voorsprong. Hierna krabbelde VCN weer op en kwam nog terug tot 15-11. Vollido liet de marge niet kleiner worden en won andermaal verdiend met 25-18. “Ik heb de ploeg steeds voorgehouden rustig te blijven en de foutenlast laag te houden. Dan komen de punten heus wel onze kant op,” vertelde Verlinde. Ook de vierde set leek weer naar Vollido te gaan. De ploeg nam meteen een 6-1 voorsprong. VCN deed nog wat terug, maar Vollido liep weer uit naar 19-10. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar dankzij een reeks Ambachtse fouten kwam de ploeg uit Capelle aan den IJssel weer op gelijke hoogte: 22-22. In de slotfase liet Vollido de mogelijkheid onbenut om de setwinst alsnog naar zich toe te trekken en VCN trok aan het langste eind: 26-24. Hierdoor hielden de gasten ook nog een winstpunt aan het duel over.

Jammer
“Jammer van die laatste set,” vond Verlinde. “We maakten de fout om met de tegenstander ‘mee te gaan rommelen’. We werken er aan om na twee, drie foutjes de wedstrijd weer naar ons toe te trekken. Helaas lukt dat nog niet altijd.” Ook aanvoerster Wieske voor den Dag vond het jammer van de laatste set. “De eerste drie sets deden we het best goed. Serverend hielden we de tegenstander goed onder druk, maar in de vierde set glipte de wedstrijd uit onze handen. De overtuiging verdween, foutjes stapelden zich op en er sloop onzekerheid in de ploeg.”

Vervolg
Komende vrijdag vervolgen de dames van Vollido de competitie met een thuisbeurt in de Ridderhal (20.30 uur) tegen AVVA 1 uit Ameide, een ploeg die met beduidend minder punten dan Vollido de achtste plaats inneemt.

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.