Home » Nieuws » De burgemeester op bezoek bij de KledingBank

De burgemeester op bezoek bij de KledingBank

De burgemeester op bezoek bij de KledingBank
Meenhuis

In het kader van ‘broodje met de burgemeester’ om zo de Zwijndrechtse organisaties te leren kennen heeft burgemeester Hein van der Loo de Kledingbank ZwijndrechtseWaard bezocht. Na een gezamenlijke lunch waar hij met de vrijwilligers sprak over hun werk, kreeg de burgemeester een rondleiding.

De burgemeester was onder de indruk van de vele kleding die verwerkt wordt, de logistieke indeling, de opslag en de prachtige winkel. Deze is gemaakt in twee klaslokalen van de voormalige school ‘de Dolfijn’ aan de Sumatralaan 60. De uitstraling van de winkel moet de klant het gevoel geven dat hij/zij echt gewinkeld heeft. De kleding is modern, hangt op maat en is zeker gezien de perfecte staat een tweede leven waard.
De Kledingbank heeft op dit moment ca. 1150 klanten. Dit kunnen er meer zijn want er zijn ruim 5.000 mensen (2.000 gezinnen) in de Zwijndrechtse Waard die van een uitkering van de sociale dienst of vergelijkbaar moeten rondkomen en dus klant van de kledingbank zouden kunnen zijn. Daarnaast melden maatschappelijke organisaties mensen/gezinnen aan die een te laag besteedbaar inkomen hebben. (Schulden, ZZPers, AOWers in te dure woning, enz.) Per jaar worden er rond de 15.000 kledingstukken en schoenen weggegeven. Daarnaast ook veel beddengoed, handdoeken en andere huishoudtextiel. Ook burgers van buiten de Zwijndrechtse Waard maken soms gebruik van deze faciliteit omdat hun gemeente geen vergelijkbare voorziening heeft. Daarnaast kunnen organisaties die kleding zoeken voor arme gebieden zoals Afrika en Roemenië maar ook speciale baby- en kinder-opvang voorzieningen, altijd een beroep doen op de Kledingbank Zwijndrechtse Waard. Via maatschappelijke organisaties kunnen klanten zich aanmelden bij de Kledingbank. Maar ook particulier is het mogelijk als de klant maar kan aantonen dat hij/zij een sociale uitkering ontvangt.
Dankzij de ongelooflijke hoeveelheid, kwalitatief uitstekende kleding en schoenen, die wij van onze inwoners en bedrijven ontvangen kan de Kledingbank deze kwaliteit bieden. Dankzij financiële sponsoring kunnen wij o.a. kinderen 2 setjes nieuw ondergoed geven (Zolang de voorraad strekt). Ondergoed is geen echt 2de hands artikel.
De Kledingbank draait financieel op giften van de kerken, particulieren, bedrijven en van de verkoop op zaterdagen. Elke zaterdag is de winkel ‘ Second Hand shop’ open van 10 tot 14 uur voor iedereen die voor een kleine prijs een kledingstuk of garderobe wil aanschaffen. De Kledingbank draait met 40 vrijwilligers drie open dagen in de week.
Wilt u meer informatie lezen kijk dan op
www.kledingbank-zwijndrecht.nl

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.