Home » Nieuws » De Fietsen van Ambacht gaat zich vestigen in het pand aan de Veersedijk

De Fietsen van Ambacht gaat zich vestigen in het pand aan de Veersedijk

De Fietsen van Ambacht gaat zich vestigen in het pand aan de Veersedijk

Kauling wonen & Keukens stopt nu na 136 jaar aan de Veersedijk 55.

In de loop van dit voorjaar rond mei 2019 zal Jan Bosman met zijn beide fietsenwinkels ‘de voormalige Margrietschool’ en de ‘sportafdeling uit winkelcentrum Hoog Ambacht’ zijn intrek nemen in het pand aan de Veersedijk 55 in Hendrik-Ido-Ambacht.

De meubel- en keukenshowroom wordt vanaf nu leeg verkocht. Voor de liefhebbers van kwaliteitsmeubelen de gelegenheid om tegen een zeer gunstige prijs mooie producten te kopen. Om u als trouwe klanten mee te laten profiteren van onze uitverkoop en verhuizing heeft de Fietsen van Ambacht interessante aanbiedingen op diverse voorraadmodellen. Als hier iets voor u bij zit krijgt u een aantrekkelijke korting of een shoptegoed wat wel op kan lopen tot €1000,-. Dit is te besteden bij Kauling Wonen en Keukens. Kom naar een van onze winkels, maak een proefrit naar de showroom van Kauling Wonen en Keukens aan de Veersedijk 55 en kijk of hier een aantrekkelijke aanbieding voor u bij zit.

Kauling Wonen & Keukens
Het bedrijf is ontstaan uit een uit Duitsland afkomstige “handelsreiziger” die op 14-jarige leeftijd zijn toenmalige vaderland verliet. Een voormalig kanselier Otto van Bismarck was katholiek gelovige niet goed gezind. Het gevolg was dat veel Katholieke mensen vanuit het “Munsterland ” naar Nederland vertrokken. Onder andere ook de familie Brenninkmeijer wat de grondlegger was van C&A en familie Dreesman wat later V&D is geworden. Zo trok ook Johann Joseph de overgrootvader van de huidige eigenaar (vierde generatie) naar Nederland en kwam eerst in dienst bij Eduard Keuss modemagazijn in Dordrecht. Hij ontmoette daar Maria Petronella Saes waarmee hij in het huwelijk trad. Ze gingen in Hendrik-Ido-Ambacht wonen waar ze een eigen manufacturenzaak begonnen. Vanuit deze winkel die later door Johann Kaulingfreks werd overgenomen met de bedrijfsnaam Kauling ontstond in eind jaren 60 het woninginrichtingsbedrijf Kauling Wonen en Keukens.

De Fietsen van Ambacht
De eigenaar is Jan Bosman. Hij begon in 2009 onder de naam Peter Terlouw Tweewielers de winkel aan de Graaf Willemlaan 87 ( voormalig pand C1000 ) In 2012 werd Jan Bosman zelfstandig en werd de naam veranderd in ‘de Fietsen van Ambacht’. In 2013 trok het bedrijf in het pand van de voormalige Margrietschool, men besefte dat dit een tijdelijke vestiging zou zijn. Dit zou een overbrugging zijn van ongeveer twee jaar tot de plannen voor een uitbreiding van winkelcentrum de Schoof gereed zouden zijn.. In 2015 kregen we de kans om in winkelcentrum Hoogambacht een tweede winkel te openen, met alle onzekerheden die rondom de hoofdlocatie bestonden zijn we daar in gestapt voor onze ‘Giantstore de Fietsen van Ambacht’. Al snel bleek dat de winkelruimte te klein was om aan de verwachtingen van een complete winkel te voldoen, waardoor werd besloten om in deze winkel alleen nog de sportieve fietsen en een werkplaats voor alle voorkomende reparaties aan te bieden. Nadat de plannen voor uitbreiding winkelcentrum de Schoof op de lange baan waren geschoven was Jan Bosman op zoek naar een definitieve vaste locatie. In het najaar 2018 kwam het eerste contact tot stand, en in december hebben Jan Bosman en Hans Kaulingfreks de koopovereenkomst afgesloten voor het Pand Veersedijk 55.

Toekomst
Om de werkzaamheden en het aanbod optimaler uit te kunnen voeren gaat de Fietsen van Ambacht alles weer onder één dak aanbieden. Dit betekent dat de sportafdeling die nu gevestigd is in winkelcentrum Hoogambacht, welke gerund wordt door bedrijfsleider Hanno de Jong, weer samengevoegd gaat worden met de rest van het aanbod. Uiteraard zal Hanno de Jong verantwoordelijk blijven voor de sportafdeling. Tevens zal er in de werkplaats een aparte sportafdeling blijven. Dit betekent dan ook gelijk dat de vestiging in winkelcentrum Hoogambacht zal sluiten op de dag dat de nieuwe winkel open zal gaan. Uiteraard kunt u (ook in deze wijk) blijven rekenen op onze haal- en brengservice.

Bedankt
Kauling wonen en keukens wil hierbij alle klanten bedanken voor het in hun gestelde vertrouwen. Een vertrouwde naam op het gebied van wonen en keukens gaat over enige maanden helaas verdwijnen. In het pand van Kauling Wonen en Keukens gaat Jan Bosman met zijn fietsenwinkel “De Fietsen van Ambacht ” zich vestigen. Ook Jan Bosman bedankt zijn klanten voor het vertrouwen en de sympathie voor het bedrijf en hoopt zijn klanten en nieuwe klanten straks te mogen begroeten in zijn nieuwe vestiging aan de Veersedijk 55.

Foto: Zenta, www.fotografie-zenta.nl
Jan Bosman (links) en Hans Kauling (rechts).

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.