Home » Nieuws » De IJsvogel brengt al 10 jaar leven in Nederhoven

De IJsvogel brengt al 10 jaar leven in Nederhoven

De IJsvogel brengt al 10 jaar leven in Nederhoven

Zorgcentrum De IJsvogel is in de afgelopen 10 jaar een begrip geworden in de wijk Nederhoven. Voor veel wijkbewoners is De IJsvogel zelfs een tweede thuis geworden. Om dat te vieren worden er in de week van 16 april 2019 extra activiteiten voor de cliënten en wijkbewoners georganiseerd tijdens een feestweek. Wij hebben medewerkers, bewoners en wijkbewoners gevraagd naar hun kijk op zorgcentrum De IJsvogel.

Joke Verhage, voorzitter cliëntenraad
“Het unieke aan deze locatie is de samenwerking met de wijk. Een aantal mensen had blijkbaar een vooruitziende blik. Een kleinschalig verzorgingshuis, waar zowel haar bewoners als oudere bewoners uit de wijk een plaats hebben waar zij elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. De zorg voor wijkbewoners om de hoek als het ware. Zoiets kan alleen tot stand komen als mensen zich hier persoonlijk met liefde voor inzetten”.

Michel Herremans, 1e medewerker Brasserie
“Wij hebben een zeer variabel aanbod aan activiteiten, veelal gratis. Hiervoor heb je mensen nodig die je komen helpen. En dat doen mijn collega’s en vrijwilligers met veel passie en liefde. Iedereen is altijd enthousiast en bereid om te helpen op wat voor manier dan ook. Ik ben ervan overtuigd dat het succes in het team zit. Ik heb het na 10 jaar nog steeds enorm naar mijn zin en blijf graag de komende jaren doorgaan als 1ste medewerker in De IJsvogel”.

Bas Stellaard en Huib van Loon, activiteitenfonds
“Wij hebben indertijd het initiatief genomen tot het oprichten van het activiteitenfonds, waaruit veel activiteiten worden gefinancierd. De eerste jaren ging dat goed, maar door allerlei bezuinigingen wordt het voor ons steeds moeilijker om wat geld bij elkaar te sprokkelen voor De IJsvogel. Inmiddels hebben we een goed gesprek gehad met de gemeente en zijn zij er ook van overtuigd dat De IJsvogel een belangrijke ontmoetingsplaats is voor de wijkbewoners. Het is zeer belangrijk dat er voor ouderen en alleenstaande wijkbewoners een plek is, waar ze elkaar ontmoeten en aan activiteiten kunnen deelnemen. Daar is geld voor nodig en daar blijven we ons voor inzetten”.

Bewoners van De IJsvogel
Bewoners van De IJsvogel vertellen: “Je wilt kleiner gaan wonen, de tuin onderhouden wordt je te zwaar. Wat is er dan mooier om in De IJsvogel je leven voort te kunnen zetten, een ruime kamer met apart slaapvertrek. Op de benedenverdieping kun je zo naar buiten lopen vanuit je appartement. In de brasserie is er altijd iets te doen. Het ontmoeten van elkaar staat daar centraal. Je kiest zelf of je in je appartement blijft of toch even de gezelligheid opzoekt. De kleinschaligheid maakt De IJsvogel zo aantrekkelijk, ik had het vanaf dag 1 al naar mijn zin”.

Wijkbewoners rond De IJsvogel Inmiddels hebben veel wijkbewoners de weg naar De IJsvogel gevonden en bij sommige evenementen is de brasserie zelfs te klein.

Louise: “Ik kom hier bijna dagelijks vanwege de gezelligheid, maar ook om er even uit te zijn en wat te doen te hebben. Vandaag doe ik mee met de ‘kleuren voor volwassenen’-groep maar ik kom hier ook voor gewoon een kopje koffie en een praatje met andere buurtbewoners”.

Carla: “Het is er altijd gezellig en dat voel je als je er binnenkomt. De Jeu-de-Boulesbaan is een aanwinst voor de bewoners en de wijkbewoners en er wordt druk gebruik van gemaakt. De IJsvogel zorgt voor een prettige sfeer, als je binnenkomt, is het net één grote familie”.

Het feestprogramma is, evenals de wekelijkse vaste activiteiten van De IJsvogel, te vinden op www.swinhovegroep.nl

Programma feestweek
Om het 10 jarig jubileum te vieren vindt er een feestweek plaats. Op maandag 15 april is er gebak voor alle bewoners, op dinsdag is de officiële opening van de feestweek – waarbij wethouder Jolanda de Witte namens de gemeente een cheque komt aanbieden voor het activiteitenfonds- met aansluitend Feestbingo en op woensdag is er een theatershow voor uitsluitend bewoners en hun familie. Op donderdag 18 april worden er smakelijke pannenkoeken gegeten en op vrijdag komt het Swinhovekoor optreden. De feestweek wordt op zaterdag 20 april afgesloten met een hapje, drankje en live muziek.

Tekst en foto: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.