Home » Nieuws » De jeugd hockeyt ondanks corona door bij HC Derby

De jeugd hockeyt ondanks corona door bij HC Derby

De jeugd hockeyt ondanks corona door bij HC Derby
Meenhuis

Nadat het vorige hockeyseizoen door de coronamaatregelen in het water is gevallen, begonnen in september de competities weer voor alle teams van HC Derby. Het voelde als een enorme opluchting dat het weer kon en mocht. Tegelijkertijd hielden we ons hart vast hoe lang we zo door konden gaan. Tegen de herfstvakantie pakten de donkere coronawolken zich toch weer samen boven het hockeyveld. De verzwaring van de maatregelen door het kabinet legden de competities volledig stil.

Glas half vol of half leeg?
Maar wat mocht er dan nog wel? Voor de seniorenteams hakten de maatregelen er het hardst in. Zij mochten geen wedstrijden meer spelen en alleen nog maar trainen in viertallen met 1,5 meter afstand. Later werd dat zelfs teruggebracht tot twee mensen op 1,5 meter. Dat is bij een teamsport als hockey ondoenlijk, waarmee er voor alle senioren voorlopig een streep door de hockey ging tot de maatregelen weer worden versoepeld. Waar voor de senioren het glas duidelijk half leeg en inmiddels zelfs helemaal leeg is, is het glas voor de jeugd halfvol. Zij mogen blijven trainen zoals zij gewend waren en in het weekend mogen zij onderlinge wedstrijden op de club spelen. Hoewel het natuurlijk anders is dan spelen tegen een andere club en het organisatorisch nog wel wat vraagt van de diverse vrijwilligers van de club, is het spelen van onderlinge wedstrijden verrassend leuk. Het is toch hartstikke fijn om ondanks de problemen rond corona toch lekker te blijven hockeyen.

Van de nood een deugd
Sommige jongste jeugdteams speelden na de herfstvakantie de eerste wedstrijdjes van hun leven, terwijl andere teams al (iets) langer gewend waren om competitie te spelen. Meisjes onderling tegen elkaar, jongens onderling tegen elkaar, maar ook de jongens tegen de meisjes. Het plezier, enthousiasme en soms ook fanatisme spat er van af bij die kleintjes. En bij de coaches uiteraard.

Geen competitie spelen biedt ook de gelegenheid om alle teams in een lijn eens door elkaar te mixen. Hierdoor raken de kinderen ook gewend om weer eens met kinderen uit een ander team samen te spelen. Dat geeft een heel andere dynamiek. Waar de kinderen (en ouders) graag vasthouden aan hun eigen team en zij het spelen met kinderen uit een ander team zelfs een beetje spannend vinden, blijken ze het nu toch ook wel erg leuk en leerzaam te vinden. Op deze manier maken we van de nood een deugd!

Jongens tegen de meisjes
Ook bij de oudere jeugd spelen jongensteams tegen meisjesteams, met soms verrassende uitslagen. We evalueren elke week per lijn hoe het voorgaande weekend is verlopen en maken dan een nieuwe planning voor het aanstaande weekend. Op deze manier proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met wensen van teams en behouden we de variatie en uitdaging. Soms een drieluik, dan weer een wat sterker team uit een jongere lijn tegen een wat lager team uit een oudere lijn.

Wanneer de rek er een beetje uit is, verzorgen we extra skillstrainingen met meerdere ervaren trainers. Op deze manier kunnen we de basistechnieken bijschaven en ze nog beter voorbereiden op de herstart van de competitie. Want ondanks dat het gezien de omstandigheden een heel mooie oplossing is, hopen we allemaal vooral dat we de competitie snel kunnen hervatten.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.