Home » Nieuws » De LeerOnderneming is leren door te doen!

De LeerOnderneming is leren door te doen!

De LeerOnderneming is leren door te doen!
Meenhuis

Zit jij in groep 8? Wil je op een andere manier leren en wil je nog geen keuze maken voor de toekomst? Dan is De Leeronderneming echt iets voor jou!

Voor welke leerlingen is de LeerOnderneming geschikt?
Je kunt op de LeerOnderneming starten na groep 6 of na groep 8. Wil je nog geen keuze maken en wil je straks een zachte landing maken in de 3e klas van het VO dan is de LeerOnderneming echt iets voor jou! We hebben nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de leerlingen van groep 8. Zij volgen dan de laatste 2 leerjaren van de LeerOnderneming ( LO3 en LO4) en krijgen nog twee jaar de tijd om hun talenten verder te ontwikkelen en te groeien naar het gewenste uitstroomniveau. Zo kan de leerling wellicht aantonen dat hij een hoger niveau aankan dan dat er op dit moment geadviseerd wordt. In deze moeilijke Coronatijd is een uitgestelde keuze erg fijn en voor veel leerlingen zeer wenselijk!

2 jaar extra in de vertrouwde omgeving
“De LeerOnderneming valt onder 10-14 onderwijs. Dit betekent dat kinderen hier van hun tiende tot 14e op school zitten. Zeker in deze tijd waar het onderwijs met veel uitval te maken heeft, zijn wij blij dat we kinderen een vertrouwde en stabiele basis kunnen geven om zich verder te ontwikkelen. Twee jaren langer de kans om je te ontwikkelen naar het juiste niveau want bij ons gaan ze op hun 14e van school en stromen dan door naar de derde van het voortgezet onderwijs. Vier jaar lang kunnen toe werken naar een weloverwogen overstap is zeer belangrijk.

Geen leerachterstand op De LeerOnderneming Ridderkerk
De kranten stonden er afgelopen weken bol van. De leerachterstanden van kinderen die zijn ontstaan door het thuisonderwijs. Het niet maken van huiswerk, het niet of slecht kunnen volgen van de lessen en het niet op tijd afwerken van de lesstoffen. Het zijn maar enkele oorzaken voor het ‘achterblijven’ van de leerlingen. Maar wat als je leert door doen? Als je niet in hoofdstukken leert maar in ervaringen en als je biologie niet vanachter je scherm leert maar gewoon de natuur ingaat of een biotoop maakt op de keukentafel? Dan ziet je lesweek er een stuk leuker uit.

De LeerOnderneming is leren door te doen!
Met een duidelijke structuur en leerdoelen als basis gaan de kinderen ontdekken, ervaren, beleven, ontwikkelen, onderzoeken en ondernemen. Onze kinderen leren vooral leren door te doen!, aldus Gerard Langenberg, directeur van De LeerOnderneming. “De “gewone” vakken zoals taal en rekenen maken vanzelfsprekend ook onderdeel uit van ons onderwijsaanbod, alleen worden deze verdeeld in domeinen. Zo beslaat het domein ‘Culture’ niet alleen geschiedenis, maar ook de leerdoelen van aardrijkskunde en wordt er met een bredere blik naar de opdracht gekeken. Leerdoelen worden gezien als uitdagingen en vaardigheden worden verkregen door met zogenaamde bouwstenen te werken. In deze bouwstenen is er met name aandacht voor sociale aspecten, zoals kritisch denken.”

Op De LeerOnderneming leren ze hetzelfde maar op een manier dat ze ook de waarom erachter begrijpen. Dan ga je heel anders naar de wereld kijken. Het is een pakket van vakken die in diverse doe-opdrachten aan bod komen.

Kinderen van De LeerOnderneming
doen het goed in het voortgezet onderwijs
Dat kinderen van De LeerOnderneming het goed doen op het voortgezet onderwijs merkt ook de afdelingsleider en docent Engels de heer van Zelst op het Gemini College Ridderkerk. Deze kinderen zijn veel zelfstandiger, ze kunnen plannen, hebben een goede zelfreflectie en staan open voor opbouwende kritiek. Ik hoef ze niet mee aan de hand te nemen maar ze weten zelf al heel goed waar ze naartoe willen. Vico en Meike in klas 3 HAVO en 3 VWO en hebben 4 jaar op de LeerOnderneming gezeten. ‘Ik vind het Gemini College een erg leuke school’ begint Meike het gesprek. Natuurlijk moest ik ook wennen aan de verschillende docenten en kinderen die groter waren dan ik. Maar het plannen van mijn huiswerk en zelf aangeven waar ik extra hulp bij nodig had of een extra vak in mijn flexrooster kiezen, ging mij makkelijk af. Dat was ik op De LeerOnderneming ook gewend. Ja, maar verder hebben wij ook al een hoop vakken gehad, vult Vico haar aan, bijvoorbeeld de talen Duits en Spaans maar ook wiskunde en scheikunde.

Wilt u zelf kennis komen maken met De LeerOnderneming? We hopen u graag te mogen verwelkomen op onze kennismakingsdagen. Kijk op de website www.deleeronderneming.nl en onze advertentie voor alle data.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.