Home » Nieuws » De Luisterlijn geeft gehoor op nieuw nummer: 088-0767 000

De Luisterlijn geeft gehoor op nieuw nummer: 088-0767 000

De Luisterlijn geeft gehoor op nieuw nummer: 088-0767 000
Keukenstudio Dordrecht

Bij de Luisterlijn zitten dag en nacht en 7 dagen per week vele vrijwilligers klaar om écht naar u te luisteren en u zo mogelijk een steuntje in de rug te geven.

Wat is de Luisterlijn?
Wilt u uw verhaal aan iemand kwijt? Houden eenzaamheid, angst, verdriet of zorgen u steeds bezig? Of wilt u gewoon even een stem horen en een praatje maken? Wij zijn er om naar u te luisteren, met u mee te denken en u een steuntje in de rug te geven. Alle gesprekken zijn anoniem en vertrouwelijk. Ook kunt u tussen 10.00 uur en 22.00 uur chatten met één van de vrijwilligers. En als u rustig uw verhaal wilt opschrijven, is ook mailen een goede optie. Alle vrijwilligers worden, door beroepskrachten, in meerdere dagdelen opgeleid tot deskundige gesprekspartners.

Nieuw telefoonnummer
Het 0900-nummer van de Luisterlijn is per 1 maart gewijzigd in: 088-0767 000. Met dit nummer belt u, zoals ook voordien, tegen de gebruikelijke kosten van uw telefoonprovider met de Luisterlijn. De reden van deze nummerwijziging zijn de kosten, die bij het oude nummer voor de Luisterlijn hoog opliepen. Met deze besparing kunnen we nu meer investeren in met name de dieptetrainingen voor de vrijwilligers. Dit zijn trainingen die focussen op één specifiek onderwerp, zoals verslaving, depressie, zelfbeschadiging, eetstoornissen, enz. Deze onderwerpen, die regelmatig in de gesprekken naar voren komen, worden dan extra belicht door ervaringsdeskundigen en /of iemand van de belangenvereniging.

De vrijwilliger
Vorig jaar heb ik u in deze krant al het een en ander verteld over mijn ervaringen bij de Luisterlijn. Al bijna 10 jaar mag ik dit prachtige werk als vrijwilliger doen. In 2011 leerde ik de Luisterlijn, die toen nog Sensoor heette, kennen. Na de opleiding kreeg ik een mentor, die me zorgvuldig begeleidde naar het moment dat ik zelfstandig de telefoongesprekken kon en durfde te voeren. Maar ook daarna word je niet losgelaten. De regiogroep (voor mij is dat de ‘groep Dordrecht’) komt regelmatig bij elkaar, momenteel online natuurlijk. Dan worden de mooie én de moeilijke aspecten waar we tegenaan lopen, doorgesproken met de trainer/begeleider en de hele groep. Dat zijn vertrouwelijke, leerzame en sfeervolle avonden. Ook zijn er dus die dieptetrainingen, waarover ik hierboven schreef. Het heeft mijn leven zeker verrijkt en blijft dat doen.

De gesprekken
De vrijwilligers zijn geen probleemoplossers, maar luisteren naar en praten met mensen die behoefte hebben aan echte aandacht. De onderwerpen zijn enorm divers. Van alledaagse beslommeringen tot heel aangrijpende verhalen over bijvoorbeeld zelfbeschadiging. Maar ook om ’s nachts de geboorte van een kleinkind te vieren. Dat laatste is dan een hele leuke verrassing! Met ca. 1000 gesprekken per dag zijn de diensten altijd druk, maar de ruim 1500 vrijwilligers doen het met liefde.

Contact
Het telefoonnummer, 088-0767 000, staat wekelijks vermeld in dit blad bij de ‘servicenummers’ op pagina twee. Wilt u liever chatten of mailen, kijkt u dan op de website, www.deluisterlijn.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.