Home » Nieuws » “De Maatjes al 5 jaar een succes!”

“De Maatjes al 5 jaar een succes!”

“De Maatjes al 5 jaar een succes!”
Meenhuis

Wat begon met een kleine advertentie in de lokale kranten van Zwijndrecht is inmiddels uitgegroeid tot een grote groep gezellige alleenstaande mannen en vrouwen. In mei 2014 werd er binnen de toenmalige SWOZ een idee gelanceerd hoe leuk het zou zijn om met een groep alleenstaande te starten en leuke dingen met elkaar te gaan doen.

Waar komt dit idee vandaan?
Het thema eenzaamheid kwam vaak ter sprake kwam binnen andere groepen. Eenzaamheid is een gevoel maar er is wel een verschil namelijk tussen alleen zijn en je alleen voelen. Alleen zijn of je eenzaam voelen is niet hetzelfde. Eenzaamheid betekent dat je iets mist. En dat gemis wilden we met het oprichten van een groep alleenstaande mannen en vrouwen doorbreken.

Dit vergde enige voorbereiding want hoe bereik je deze mensen? In eerste instantie werd er binnen de organisatie gezocht maar in de maanden daarop ging men met dit idee naar de lokale kranten. Spontaan kwamen hier verschillende reacties op. Door deze spontane reacties is op 1 augustus 2014 de groep “de Maatjes” van start gegaan in de Nederburgh, onderdeel van Diverz. Natuurlijk heeft zo’n groep sturing nodig om alles in goede banen te leiden en dit wordt gedaan door Ria van der Meer en Annekee van Bruggen twee mensen van het eerste uur en vrijwilligers bij Diverz. Donderdag 1 augustus 2019 hebben we door het aanbieden van een lunch het 5-jarig jubileum van de Maatjes gevierd.

Wat houdt een maatje zijn in?
Iedere donderdagmorgen van 09.30 tot 11.30 uur komen de dames en heren bijeen in De Nederburgh. Daar drinken ze een kopje koffie of thee en bespreken wat ze de komende tijd gaan doen. Het plezier dat de Maatjes op de donderdagen hebben en de energie die loskomt stroomt wekelijks binnen in de Nederburgh.

Ria en Annekee bespreken de dingen die de Maatjes bezig houden. Er wordt ook gekeken wat voor leuke activiteiten ze samen kunnen doen. Het is niet verplicht om aan iedere activiteit deel te nemen maar je kan kijken wat bij je past en daar doe je aan mee. Voorbeelden zijn; ontbijten bij Intratuin als er iemand jarig is, de verjaardagen worden samengebundeld en dan gevierd want anders lopen de kosten wel er hoog op en je moet ook naar de portemonnee van de mensen kijken. Een dagje samen naar Brugge of een keertje pannenkoeken eten. Theaterbezoeken behoren ook tot de mogelijkheden, recent zijn ze nog bij Karin Bloemen geweest.

De Maatjes zijn ook altijd aanwezig bij de activiteiten die plaatsvinden in de Nederburgh. Oud en Nieuw wordt vaak bij een Maatje thuis gevierd omdat dit juist de dagen zijn waar de eenzaamheid groot is, dus waarom alleen zitten als je het ook samen kan vieren. Naast de leuke dingen in het leven is er ook tijd en ruimte voor een dieper gesprek op uiteenlopende onderwerpen.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u ook een Maatje worden, nu dat kan. Kom op donderdagmorgen gezellig een kopje koffie of thee drinken en sfeer proeven. Niets is verplicht maar bent u alleen en wilt u weer leuke dingen in het leven gaan ondernemen dan bent u zeker op uw plaats bij de Maatjes. De Maatjes betekenen echt iets; ze zorgen voor elkaar , geven elkaar aandacht, ze zoeken de verbinding en natuurlijk niet te vergeten de lol die ze samen met elkaar hebben in welke vorm dan ook.

Locatie: Diverz de Nederburgh – Duivenvoorde 211A – 3333 EH Zwijndrecht

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.