Home » Nieuws » De SOLs De Watervlinder en Villa Ambacht voeren eindmusical op in Cascade

De SOLs De Watervlinder en Villa Ambacht voeren eindmusical op in Cascade

De SOLs De Watervlinder en Villa Ambacht voeren eindmusical op in Cascade
Keukenstudio Dordrecht

Waar veel scholen worstelen met het dilemma waar zij hun eindmusical van groep 8 gaan opvoeren, hebben de SOLs De Watervlinder en Villa Ambacht de oplossing gevonden. In de laatste week voor de zomervakantie wordt Cascade omgetoverd tot een musicalparadijs. De achtstegroepers van SOL De Watervlinder voeren de musical Betoeterd op, terwijl SOL Villa Ambacht zich uitleeft bij de musical De Feestplaneet. We blikken met vier kinderen terug op hun laatste SOL-jaar en kijken vooruit naar de musical.

Voetbaltoernooi en kamp
De elfjarige Fé uit de groep van juf Emma van SOL Villa Ambacht vindt het echt jammer dat het kamp en het voetbaltoernooi dit jaar niet door konden gaan. “Gelukkig zijn we vorig jaar wel op kamp geweest. Tijdens het voetbaltoernooi wilden we dit jaar echt voor de eerste plek gaan”, vertelt de sportieve Fé die zelf actief is bij Souplesse en handbalvereniging Conventus. Binnenkort wordt het laatste jaar op SOL Villa Ambacht afgesloten met de musical en na de vakantie fietst Fé richting WalburgCollege. Niet verwonderlijk dat Fé uitkijkt naar de gymlessen daar.

Nederlands Elftal
De 13-jarige Brian, groepsgenootje van Fé, kijkt enorm uit naar de musical. We spelen de musical in Cascade. “Ik speel in de musical De Feestplaneet iemand die erg van voetbal houdt en droomt van het Nederlands Elftal”, vertelt Brian die zelf bij ASWH voetbalt. “Bij de musical kunnen alle ouders tegelijk komen kijken. Cascade heeft natuurlijk een grote zaal en ieder kind mag twee personen uitnodigen.” Na de vakantie gaat Brian naar het DevelsteinCollege. “Best wel spannend, maar gelukkig gaat er ook een vriend mee. Dus dat gaat goed komen.”

Vrienden missen
Zo tegen het eind van het jaar gaat de twaalfjarige Vivianne van SOL De Watervlinder ook inzien dat ze haar groepsgenootjes binnenkort erg zal gaan missen. “We hebben een leuke groep en na schooltijd spreken veel kinderen met elkaar af. Met de hele groep gaan we de musical Betoeterd opvoeren. Dit keer, vanwege de Corona, in een echt theater. We gaan spelen in Cascade, dat lijkt mij echt heel gaaf”, vertelt Vivianne uit de groep van de juffen Mariska en Michelle. “Ik kijk dan ook erg uit naar de musical. Ik speel een paar scenes en moet ook zingen.” Na de vakantie gaat Vivianne naar het TTO op het WalburgCollege, samen met een aantal bekenden van haar.

Sportieve activiteiten
De elfjarige River van SOL De Watervlinder vond het laatste jaar best wel spannend. “Je gaat toch op het einde van dat jaar afscheid van elkaar nemen. Het jaar is voorbij gevlogen”, vertelt de welbespraakte River. “Wel vind ik het enorm jammer dat het kamp niet kon doorgaan. Dat is altijd heel leuk, want ik hoorde dat alle juffen en meesters dan altijd nog een avond langskomen. Maar als vervanging gaan we nu een hele dag veel leuke, sportieve dingen doen. Daar kijk ik enorm naar uit”, aldus River die na de vakantie naar het WalburgCollege gaat.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.