Home » Nieuws » De tweede editie van het Wattan Festival

De tweede editie van het Wattan Festival

De tweede editie van het Wattan Festival

Na het grote succes van verleden jaar stond het al vast dat het Wattan festival een vervolg zou krijgen. Op zaterdag 16 september gaat dat dan ook gebeuren. Vanaf 16.00 uur tot 23.00 uur is het publiek boven de 16 jaar weer welkom in het Develpark. De kaartverkoop, van twee duizend stuks, via internet loopt al over de 71% in de voorverkoop en vol=vol. Regular kaarten €12.50 en de Afterparty Develpalviljoen (+18) €5.00.

Erwin de Graaf
Als één van de acht leden van de Stichting JEZ vertelt Erwin, “Dit jaar gaan we wat meer bezig zijn met de aankleding van het festival en we hebben een andere locatie. Het is niet meer op het veld bij het Develpark, maar we zitten nu dieper in het park, omdat op het veld van vorig jaar een voetbalkooi staat. Dat maakt het ook met al de bomen om je heen wat gezelliger.” Wat was de gemiddelde leeftijd van de bezoekers in 2016? “Ik schat dat dat ongeveer rond de negen en twintig jaar zal zijn geweest.” Heeft de Stichting JEZ verder nog andere plannen. “Als dit weer een succes wordt zijn we inderdaad van plan meer dingen te gaan doen. De stichting is niet alleen opgericht om dit festival te organiseren, we zijn er eigenlijk voor heel de jeugd. We willen dan ook gaan kijken naar buitenspeeldagen of dat soort dingen.” De Stichting Jongeren Evenementen Zwijndrecht wat betreft Wattan. “We hebben nu natuurlijk een feest voor zestien plus, dat is gewoon omdat er alcohol in het spel is, dan moet je gewoon een grens stellen. Nu gaan we ook kijken naar feesten voor jongeren tot zestien jaar.”

Wie op Wattan?
In een nog niet vastgestelde volgorde zullen Diaz & Bruno – Johnny 500 – Jayh – Wessel S – Stevie Est -Vinnie Rosso – Dj Lunic en Office Officers, hun eigen sound in en door het park laten horen. Daarbij zal ook Mr. Yves (MC) van de partij zijn.

Spraakwater
Tot slot wist Erwin iets nieuws te vertellen over Wattan 2017. “Er komt een pilot genaamd Spraakwater. Zij zetten zich in Zwijndrecht (net als andere gemeenten) in op het drinken van water omdat kinderen en jongeren jaarlijks al snel 6 kg suiker binnen krijgen door het drinken van zoete drankjes. Water heeft 0 kcal en is daarmee super gezond en heeft dus een grote invloed op het gewicht. Bijvoorbeeld Marc van der Linden is heel veel afgevallen juist doordat hij gestopt is met het drinken van frisdrank. Dus het heeft zeker invloed om zoete drankjes te vervangen door water. Hoewel we niet zeggen dat je geen frisdrank meer mag drinken, maar alles met mate. Zij hebben een stand op het terrein en zullen bezoekers voorlichten hier over. Wij zijn één van de eerste evenementen waar ze dit gaan doen. Vandaar dat het ook nog een pilot is.”

Alcohol
Vanaf 10.00 uur op 16 september geldt er een alcoholverbod tot en met 06.00 uur op 17 september voor het Develpark op een openbare plaats die deel uitmaakt van een door het college aangewezen gebied.

Tekst en fotomontage: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.