Home » Nieuws » Deelnemers over Doortrappen in Zwijndrecht

Deelnemers over Doortrappen in Zwijndrecht

Deelnemers over Doortrappen in Zwijndrecht

Vorig jaar zijn we met succes van start gegaan met Doortrappen in de gemeente Zwijndrecht. Dit door middel van een kick-off bijeenkomst waarbij deelnemers hun fiets hebben kunnen laten checken door de fietsenmakers van Groeneveld. Aansluitend fietsten zij een fietsparcours onder begeleiding van Veilig Verkeer Nederland. Tot slot kregen deelnemers informatie over de Doortrappen bijeenkomsten die na de zomer plaats vonden.

We organiseerden na de zomer 7 gezellige, informatieve bijeenkomsten om iedereen veilig in het zadel te houden, waarbij verschillende thema’s aan bod kwamen. Denk bijvoorbeeld aan een wijkagent die kwam vertellen over verkeersveiligheid; Veilig Verkeer Nederland die tips gaf tijdens een fietsparcours en een verkeerskennis quiz deed; een fysiotherapeut die langs kwam en gaf tips om soepel en sterk te kunnen blijven fietsen. Ook organiseren we een leuk fiets-uitje, waarbij de deelnemers meteen leerden in groepen te fietsen in de praktijk.?

De ‘Doortrap’ deelnemers aan het woord:

Een van de deelnemers is Ria van Dijl: ‘Ik fiets graag en veel, altijd op een gewone fiets. Aan een elektrische fiets heb ik geen behoefte. Ik fiets korte afstanden en daar is deze fiets prima voor.” Op de vraag waarom ze deelneemt aan de Doortrappendag antwoordt ze: “Ik wilde graag meer weten over de verkeersregels. En daarnaast vind ik het ook gewoon gezellig om andere mensen te ontmoeten. Nu ik eenmaal de oefeningen heb afgelegd merk ik, dat het parcours tijdens deze ochtend ook nuttig is. Sommige oefeningen zijn best pittig. En ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik de voor- en achterrem moet gebruiken, en hoe je op een goede manier opstapt. Allemaal heel handig.” Inmiddels een jaar later heeft Ria alsnog een e-bike aangeschaft en bezoekt de vervolglessen van Doortrappen.

Ook Betty Burgmeijer is enthousiast: ‘Ik heb meegedaan aan de kick-off bijeenkomst en wil aan zoveel mogelijk onderdelen meedoen. Ik ben niet bang op de fiets, maar je leert altijd nieuwe dingen. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat het in bepaalde situaties, zoals in de bocht, belangrijk is om te blijven trappen, zodat je je evenwicht behoudt. Het wordt duidelijk uitgelegd allemaal en je krijgt bruikbare tips. Ik heb al een aantal mensen om me heen vertelt hoe goed het is om hieraan mee te doen. Onder andere mijn buurvrouw.”

Betty’s buurvrouw Marianne Bravenboer komt erbij staan. “Ik ben al vier keer gevallen met de fiets. Sinds de vierde val ben ik bang om weer het verkeer in te gaan op de fiets. Zelfs de oefeningen hier vind ik spannend. Ik heb ook nog steeds last van de blessures die door de val zijn veroorzaakt. Ik oefen nu heel voorzichtig, hier en op veilige routes in het verkeer. Ik heb hier goede tips gekregen door middel van Doortrappen.”

Vivera sportcoach Julia van der Aa:” Ik kan wel zeggen dat Doortrappen in Zwijndrecht een succes is. Dit zeg ik aan de hand van de resultaten die we hebben opgehaald, door middel van het afnemen van een begin- en eindmeting bij de deelnemers. Zo gaven de deelnemers de bijeenkomsten een gemiddelde cijfer van een 8,5 waar we als sportcoaches erg blij mee zijn. Dat maakt ook dat we dit mooie project een vervolg willen geven door een nieuwe kick off te organiseren en een herhaling van de bijeenkomsten voor nieuwe deelnemers.” Interesse? Meld je dan aan voor de kick off bijeenkomst op donderdag 7 juli door te mailen naar:julia@fitmakers.nl of bel naar 06-21688585.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.