Home » Nieuws » Develstein to Tokio

Develstein to Tokio

Develstein to Tokio
Meenhuis

Toen de sectie lichamelijke opvoeding van het DevelsteinCollege het merendeel van de leerlingen tijdens de afgelopen periode geen les op de sportvelden bij school kon geven, bedachten de docenten een mooie challenge om hen alsnog in beweging te krijgen. Onder de noemer ‘Develstein to Tokio’ richting de Olympische Spelen daagde de sectie LO leerlingen en medewerkers uit om gezamenlijk zoveel mogelijk kilometers af te leggen om hun bestemming Tokio te behalen. Na het startsein begin februari is inmiddels ruim een derde van de reis afgelegd.

Fietsend, skatend, (hard)lopend of schaatsend; hoe maakt niet uit. Zolang leerlingen en medewerkers van de school hun afgelegde kilometers maar verzamelen via apps als Runkeeper of Strava. Erik van de Vreugde namens de sectie lichamelijke opvoeding vertelt hoe het plan is ontstaan. “In deze digitale tijd wilden we er voor zorgen dat er toch meer wordt bewogen. In tijden van elkaar minder zien, niet naar school mogen, niet op vakantie kunnen en alle andere maatregelen, gaan we niet bij de pakken neerzitten. Integendeel! We ontwikkelden een plan om met z’n allen naar de Olympische Spelen in Tokio te gaan. Hoe we dat doen? Sportend natuurlijk! In 10 etappes (van 1.200 tot 2.000 km) gaan we met zijn allen naar Tokio. Aan het eind van elke etappe wacht een van onze gymdocenten op de deelnemers en delen we statistieken over de stad van de tussenstop, het aantal afgelegde kilometers en natuurlijk de ranglijst en Top 5.”

Deelnemers kunnen klassikaal, per sectie of individueel deelnemen. Op YouTube plaatste Erik een filmpje met instructie voor de leerlingen. Wekelijks worden alle sportieve prestaties die via een officiële app zijn geregistreerd, ingediend bij de sectie Lichamelijke Opvoeding die alle kilometers bij elkaar optelt. Om Tokio te bereiken dient een afstand van 17.439 kilometer afgelegd te worden. “Als we in Tokio zijn, kijken we welke klas de meeste kilometers heeft bijgedragen. Deze klas ontvangt dan een leuk aandenken aan de challenge,” licht Erik toe.

Sinds de start van de challenge op 8 februari zijn er al vier tussenstops bereikt. De eerste bestemming was Boekarest in Roemenië, de tweede Ankara in Turkije, de derde Bakoe in Azerbeidzjan en de vierde Asjchabad in Turkmenistan. Op 27 februari was er in totaal een afstand van 6.515 km. afgelegd, ruim een derde van de totale reis naar Tokio. “We hopen, nu leerlingen na de vakantie weer meer naar school mogen, nog sneller kilometers te verzamelen als zij weer regelmatig op de fiets stappen,” aldus Erik. De Top 5 wordt gedomineerd door de sectie Engels, lichamelijke opvoeding, vwo 53, havo 44 en de sectie Frans.

Altijd in beweging
Passend bij een sportactieve school is de slogan van het DevelsteinCollege niet voor niets ‘Altijd in beweging’. “Ook nu we leerlingen niet in actie kunnen laten komen tijdens de reguliere gymlessen, willen wij hen toch bewust laten bewegen en dit zoveel mogelijk stimuleren. Zowel klassen als secties strijden met elkaar voor een plek in de Top 5 en daardoor versterkt het ook de onderlinge verbondenheid om zo goed mogelijk te presteren. Meedoen is heel eenvoudig en maakt de deelnemers meteen bewust van hun bewegingspatroon,” aldus Erik.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.