Home » Nieuws » DevelsteinCollege blijft gezond

DevelsteinCollege blijft gezond

DevelsteinCollege blijft gezond
Meenhuis

Nadat het DevelsteinCollege in Zwijndrecht vorig jaar het themacertificaat Voeding behaalde, heeft de school nu voor de tweede achtereenvolgende periode het vignet Bewegen en Sport ontvangen. Hiermee is het DevelsteinCollege op belangrijke onderdelen gecertificeerd als Gezonde School. Als felicitatie stelde gemeente Zwijndrecht een fietsenwand ter beschikking waarmee leerlingen gedurende een hele schooldag tegen elkaar konden racen. Ook wethouder Ronald de Meij (Onderwijs) en rector Matthijs den Haan trapten de pedalen flink in.

Het vignet Bewegen en Sport komt in de plaats van het vroegere certificaat Sportactieve school dat het DevelsteinCollege jaren ontving van het NOC*NSF. Onder het motto ‘Altijd in beweging’ doet de school veel op het gebied van sport en bewegen. “Leerlingen kunnen bij ons in de onderbouw kiezen voor het sportpakket en in de bovenbouw voor sport als examenvak. Bewegen naast de reguliere lessen is hier echter ook de normaalste zaak van de wereld: tijdens de pauzes kunnen leerlingen lekker een balletje trappen op de sportvelden naast school of tafeltennissen. De fietsenwand van de gemeente was een leuke afwisseling,” vertelt rector Matthijs den Haan.

Naast de vignetten Voeding en Sport en Bewegen van de Gezonde School ontvangt het DevelsteinCollege sinds een aantal jaar ook de Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het DevelsteinCollege voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Matthijs den Haan: “Sterk bewegingsonderwijs, een gezonde kantine, gratis water-tappunten en een rookvrije school zijn de belangrijkste gezondheidskenmerken die bij ons hoog in het vaandel staan. Dat het themacertificaat Bewegen en Sport van de Gezonde School is verlengd, is een mooie beloning voor al onze inspanningen.”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.