Home » Nieuws » Dierenkraam niet welkom op weekmarkt

Dierenkraam niet welkom op weekmarkt

Dierenkraam niet welkom op weekmarkt
Meenhuis

Harold Weijers staat wekelijks met zijn kraam voor dierenbenodigdheden op de zaterdagmarkt aan de Sophiapromenade. Zijn assortiment bestaat uit voer, speelgoed en benodigdheden voor huisdieren.

De overheid heeft bepaald dat tijdens de lockdown buitenverkoop op markten alleen is toegestaan voor kramen met levensmiddelen. De exacte afweging welke kramen wel of niet op een markt mogen staan, wordt gemaakt door de gemeente. In het geval van Weijers werd medegedeeld dat zijn kraam HOWCO Dierenbenodigdheden tijdelijk niet op de Sophiapromenade mag staan.

Daarom schreef hij een brief aan de gemeenteraad. Hij is het hier niet mee eens: “De markt is in de buitenlucht, waar de anderhalve meter makkelijk te verwezenlijken is”, schrijft hij. “In mijn ogen val ik met dierbenodigdheden ook onder de food. Weliswaar voor dieren, maar het is food voor onze huisdieren. Ik heb vanaf het begin van de coronaperiode mijn kraam voorzien van rood-witte kettingen om de afstand aan te geven (..). Als ik dan zie dat de dierenspeciaalzaak aan de Sophiapromenade wel open mag, verbaast mij dat (..). Daar zal een deurbeleid gehanteerd moeten worden, er zal het nodige gelucht moeten worden, mondkapjes, etc. om aan de eisen te voldoen. Dit heb je in de buitenlucht niet.”

Weijers laat weten dat hij op de weekmarkt in Noord-Brabant wél welkom is en hoopt daarom dat de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht het besluit heroverweegt – niettemin omdat de zaterdagmarkt aan de Sophiapromenade één van zijn beste markten is. De kwestie werd maandagavond besproken tijdens een raadsvergadering. De gemeente gaat zich over de zaak buigen.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.