Home » Nieuws » Digitale Dinsdag in de Bieb

Digitale Dinsdag in de Bieb

Digitale Dinsdag in de Bieb

Op dinsdag kan je van 10.00 tot 12.00 uur met al jouw vragen op computergebied terecht in de bibliotheek!

De dinsdag is in de bibliotheek in Hendrik-Ido-Ambacht omgedoopt tot Digitale Dinsdag. Op die dag kan je met al je vragen op computergebied in de bibliotheek terecht. Bij het digitale inloopspreekuur, het Rabobank inloopspreekuur of de internetcursus voor beginners Klik & Tik. Je hoeft hiervoor geen lid van de bibliotheek te zijn en zowel de inloopspreekuren als de cursus zijn gratis!

Digitale Dinsdag in de bibliotheek
“De bibliotheek heeft van oudsher tot doel informatie beschikbaar te stellen”, vertelt Diny Wolterink, medewerkster van de bibliotheek AanZet in Hendrik-Ido-Ambacht. “Vroeger gebeurde dat in de vorm van boeken, kranten, tjdschriften en dergelijke. Tegenwoordig gebeurt dat steeds meer via digitale hulpmiddelen zoals computers, tablets, smartphones, e-readers en dergelijke. Om de gewenste informatie beschikbaar te krijgen moeten mensen wel weten hoe ze met de verschillende computerapparaten moeten omgaan. Veel mensen hebben daar nog steeds grote moeite mee. Om die mensen te helpen stelt de bibliotheek gratis hulp beschikbaar. Naast de digitale inloopspreekuren en de internetcursus voor beginners wordt een Welkom abonnement aangeboden. Dit is een gratis abonnement waarmee je gratis gebruik kunt maken van de verschillende computers en het internet in de bibliotheek. Alleen het gebruik van de printer moet worden betaald “, aldus Diny.

Het digitale inloopspreekuur
Vandaag zit ik aan tafel met Frans Vreugdenhil, een deelnemer aan het inloopspreekuur en Daan Barendse en Andries Zwikstra, 2 vrijwilligers met IT-ervaring. Frans vertelt: “Een poos geleden heb ik een iPhone aangeschaft. Tijdens de koop werd ik prima geholpen, maar toen ik later met vragen terug kwam, werd ik als een lastpost behandeld. Via via hoorde ik van het digitale inloopspreekuur. Ik wordt hier zo goed geholpen, dat ik al diverse keren ben terug geweest en elke keer leer ik er weer wat bij”. Dat wordt bevestigd door Daan en Andries. Zij nemen alle tijd om de mensen zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen hoe een apparaat werkt of hoe je informatie kan opzoeken, versturen en opslaan. “Mensen moeten ook niet bang zijn om voor een tweede of derde keer met dezelfde vraag bij ons te komen. Ze zijn van harte welkom en we helpen ze graag. Voor veel mensen gaat er een nieuwe wereld open. Bij voorbeeld die opa, die voor het eerst via Skype contact had met zijn kleinzoon in Australië. Schitterend!”, aldus Daan en Andries tot slot.

Het digitale inloopspreekuur van de Rabobank
Aan een andere tafel, een stukje verder op zitten Esther en Bianca, twee medewerkers van de Rabobank. “Het inloopspreekuur is een extra service van onze bank nu er steeds meer banken uit de dorpen verdwijnen. We zitten elke 2e dinsdag van de maand in de bibliotheek om vragen over internetbankieren en andere financiële zaken te beantwoorden”.

Internetcursus Klik & Tik voor beginners
“De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op dinsdagmiddag en iedereen vanaf 16 jaar kan er aan mee doen. Op de cursus leer je om te gaan met Word, je leert op internet informatie op te zoeken, e-mails te versturen en social media te gebruiken. De cursus is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek”, aldus Diny Wolterink.

Meer informatie over de digitale inloopspreekuren vind je op www.de bibliotheekaanzet.nl. Heb je vragen over de cursus Klik & Tik, kom dan even langs in de bibliotheek of bel met 078 620 5500 en vraag naar een van de medewerkers van de bieb Hendrik-Ido-Ambacht.

Tekst en foto: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.