Home » Nieuws » Drie fijne recreatieplekken

Drie fijne recreatieplekken

Drie fijne recreatieplekken

Vorige week was het dankzij het prachtige zomerweer en de versoepelingen van de coronaregels weer ouderwets gezellig druk in de buitenbaden in Heerjansdam en Ambacht. Maar ook op andere – voor veel inwoners van onze regio onbekende – recreatieplekken in de naaste omgeving kon van een verfrissende duik in het water worden genoten. Wij bezochten 3 van die plekken en vroegen de zonaanbidders naar hun ervaringen.

Zonnen en zwemmen in recreatiegebied Sandelingen-Ambacht
Het recreatiegebied Sandelingen-Ambacht in Hendrik-Ido-Ambacht is met een oppervlakte van 95 hectare een uniek natuurgebied, waar voor iedereen wel wat te beleven valt. Vanaf het eind van de Weteringsingel wandel of fiets je zo de natuur in. De meeste bezoekers kennen het recreatiegebied vooral als vestigingsplaats van het Jeugdspeelpark en het restaurant Happy Italy. Dat je er prima je hond kan laten uitrennen en zelfs bij een speciaal hondenstrandje kan laten zwemmen weten vooral de hondenbezitters. Dat er ook een schone en veilige recreatieplas met bijbehorend strand en een gigantische ligweide in het recreatiegebied aanwezig zijn, is bij veel minder bezoekers bekend. “Ik ben er met de kinderen op de fiets binnen 10 minuten en ze vermaken zich net zo goed als aan het strand in Scheveningen”, vertelt een zonaanbidster met kroost, “alleen zit ik dan wel een paar uur met ze in een warme auto en moet ik ook nog een parkeerplaats zien te vinden. Als ze hier een ijsje willen, lopen we gewoon even naar het Jeugdspeelpark. Kunnen ze nog fijn spelen ook. Wat wil je nog meer?”.

Strandje bij de IJsclub in Heerjansdam
Het was afgelopen week lekker rustig bij het strandje naast het clubhuis van de Activiteiten Vereniging Heerjansdam aan de Molenweg in Heerjansdam. Vanaf het strandje kan veilig naar een ponton in het Waaltje worden gezwommen. Een deel van het riviertje is afgezet, zodat zwemmers een pleziervaarders elkaar niet in de weg zwemmen of varen. Op de weide, waar ‘s winters de ijsbaan kan worden aangelegd is ruimte genoeg om heerlijk te zonnen en te recreëren of zo maar een balletje te trappen. Het strandje wordt vooral door gezinnen uit Heerjansdam bezocht. Christien, moeder van 2 kleine kinderen zegt daarover: “Het strandje ligt bij ons vandaan vlak om de hoek, in het Waaltje kan je verantwoord zwemmen, het is schoon, er is een langzaam aflopend strandje en de kinderen kunnen er zich in het zand prima vermaken”. Dat er geen toezicht is vindt zij geen probleem. “Dat is toch de verantwoordelijkheid van de ouders?”.

Zonneweide bij de Waalboezem Surfbocht in Rijsoord
Een paar kilometer verder ligt bij de Waalboezem Surfbocht in Rijsoord, een druk bezochte zonneweide aan het Waaltje. Weliswaar zonder strandje, maar met een toilet, een botenhelling, een aanlegsteiger en verschillende trapjes, waarvan je veilig te water kan gaan. Ook hier is een deel van het Waaltje afgezet, zodat je veilig kunt zwemmen. De weg langs deze strook gras is afgesloten voor auto’s. Op loopafstand is wel een parkeerplaats. Op de ligweide is vooral veel jeugd te vinden. In groepjes zitten en liggen ze bij elkaar. Ze praten wat met elkaar en appen vooral veel. Sommigen spelen op een muziekinstrument, anderen luisteren naar de muziek van de meegebrachte radio’s. Zo nu en dan nemen ze een verfrissende duik. “We komen hier graag”, vertelt een jongedame, die met drie vriendinnen van de zon ligt te genieten. Dit is echt een fijne ontmoetingsplek, waar we ons heerlijk op ons gemak voelen!”.

Tekst en foto’s: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.