Home » Nieuws » Dubbel verlies voor handbaltak Conventus

Dubbel verlies voor handbaltak Conventus

Dubbel verlies voor handbaltak Conventus

In de zaalcompetitie staat zowel de dames 1 als de heren 1 na twee wedstrijden nog met lege handen. Afgelopen zondag verloren de dames in de Develsteinhal kansloos van het bezoekende Savosa: 14-24. De heren verloren met 14-18 van het geroutineerde Ventura 2 uit Schiedam.

Puntloos
De door Bianca Noordhuizen gecoachte Conventus-vrouwen pakten het hele seizoen nog geen punt. Op het veld (eerste klasse) staat de Zwijndrechtse ploeg na de eerste competitiehelft puntloos onderaan. “Dat het ons moeizaam zou vergaan, wisten we vooraf,” legde Noordhuizen uit. “Er zouden drie spelers stoppen, maar op het allerlaatste moment gingen er nog eens drie weg. En dat was te veel. We hebben nog overwogen ons terug te trekken en dit jaar alleen maar vriendschappelijk te spelen, maar dat vonden we voor de ontwikkeling van de groep niet goed. Nu ziet iedereen dat er ondanks de nederlagen toch groei te zien is. En daar putten we moed uit.”

Te lief
In de zaal (tweede klasse) hopen de Conventus-vrouwen meer tot hun recht te komen, maar vooralsnog heeft zich dat nog niet in punten vertaald. Vorig weekeinde werd met 29-12 van Ventura 2 verloren. Zondag was het Barendrechtse Savosa te sterk. Conventus kende nog even een voorsprong, maar nadat de bezoekers langszij kwamen (5-5) was het over. Bij de rust ging Savosa al met 8-13 aan de leiding. Met razendsnelle uitbraken werd de Zwijndrechtse defensie keer op keer in verlegenheid gebracht. “En verdedigen, normaal gesproken een sterkere kant van ons, deden we te lief,” vond Noordhuizen. Dankzij benutte strafworpen (Marlinda Paalmans) bleef de thuisploeg nog in het spoor van Savosa, maar uiteindelijk werd het toch 14-24.

Veld, tweede plaats
En de heren. Op het veld (tweede klasse) staan ze na de eerste seizoenshelft op een verdienstelijk tweede plaats, zij het met een flinke achterstand op koploper Ventura. In de zaal ging de eerste wedstrijd in Hoogvliet tegen ETC nipt (22-20) verloren. Afgelopen zondag was de ploeg van coach Ralph Speets in de eerste helft (6-11) kansloos tegen het ervaren Ventura 2. In de tweede helft volgde herstel, maar een nederlaag (14-18) kon niet voorkomen worden. “In de tweede helft hadden we de patronen van de tegenstander gelukkig beter door, waardoor we minder vaak onder druk kwamen,” blikte Speets terug.

‘Walking handball’
Conventus kwam nog wel met 1-0 op voorsprong, maar daarna kwam Ventura al gauw aan de leiding. De Schiedammers speelden een soort ‘walking handball’. Al wandelend werd de cirkel van Conventus opgezocht, gevolgd door fantasievolle aanvalscombinaties, die doorgaans met snoeiharde worpen werden afgerond. Kort voor de pauze (3-10) leek het voor de Zwijndrechtenaren op een monsterafstraffing uit te gaan draaien, maar zover kwam het niet. Het aantal ‘inslagen’ op het Zwijndrechtse doel verminderde en krabbelde Conventus weer wat op.

“Nee, paniek is er niet. De wedstrijd tegen ETC had even goed in ons voordeel uit kunnen vallen,” stelde Speets.

Tekst en foto: Michel van Straten

© 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Grafisch Bedrijf

Terug naar boven.