Home » Nieuws » DVS´69 al 50 jaar een echte familieclub

DVS´69 al 50 jaar een echte familieclub

DVS´69 al 50 jaar een echte familieclub

Korfbalvereniging DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht bestaat 50 jaar!

Korfbal is een familiesport bij uitstek en korfbalvereniging DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht is al 50 jaar een echte familieclub. Dat gaat op 21 en 22 juni gevierd worden met een sponsorloop voor KiKa, een reünie voor leden, oud-leden en vrijwilligers, een Zeskamp voor de jeugdteams, het traditionele familietoernooi, een gezellig feestbuffet en een groot feest met DJ Robin van de Ven.

Korfbal in Ambacht ouder dan voetbal.
Korfbalvereniging ‘Door Vrienschap Sterk’, afgekort D.V.S. werd in 1969 opgericht. “Wat absoluut niet wil zeggen, dat voor die tijd in Ambacht niet werd gekorfbald”, vertelt Marlies Speelman, lid van de Jubileum commissie. “Integendeel! Voordat de eerste trap tegen een voetbal werd gegeven kon er in Ambacht al gekorfbald worden”. Vanaf 1915 kon dat al bij de Ambachtse Korfbal Club. Het korfbalveld lag aan de Achterambachtseweg voor de Palmhoeve en de leden bestonden hoofdzakelijk uit zonen en dochters van bekende boerenfamilies. U ziet het, korfbal was toen al een echte familiesport!

Korfbal is voor iedereen!
Typerend voor korfbal is, dat hele families op de een of andere manier bij de sport betrokken zijn. Wat niet wil zeggen, dat ieder lid van een familie de sport ook beoefent, maar wel dat vrijwel ieder familielid een rol speelt binnen de vereniging. Of je nu wel of niet mee speelt in een van de teams, je zet je vanzelfsprekend in als bestuurslid of lid van een commissie, je begeleidt een team, fluit wedstrijden, helpt bij het onderhoud van het clubhuis en de velden enzovoort. Marlies: “DVS’69 staat voor iedereen, die graag sportief bezig is open. Gezelligheid staat daarbij binnen onze vereniging voorop!”.

Oprichting en groei van DVS’69
Het is niet verwonderlijk, dat het juist een paar echte korfbalfamilies waren, die betrokken waren bij de oprichting van DVS’69. Bekende families uit die tijd zijn de families Van Atten en Bol, waar overigens nog steeds familieleden lid zijn van de vereniging! In de jaren daarna is DVS’69 uitgegroeid tot een een financieel en sportief gezonde vereniging met 225 leden, een ruim en gezellig clubhuis en sinds vorig jaar 3 prachtige nieuwe kunstgrasvelden, waardoor onder vrijwel alle weersomstandigheden kan worden gespeeld of getraind! “De afgelopen jaren is de groep pupillen flink gegroeid en zijn er inmiddels 10 pupillenteams. Na de senioren kan je blijven korfballen bij ons recreantenteam. En binnenkort wordt er een start gemaakt met het G-korfbal”, aldus Marlies.

DVS’69, een actieve vereniging
“Naast het korfballen is DVS’69 altijd al een vereniging geweest, die heel veel voor haar leden organiseert. Elk jaar wordt een – voor velen onvergetelijk – Pinksterkamp georganiseerd, er is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi, diverse clinics en natuurlijk de gezellige feestavonden en familietoernooien met BBQ. Ook de Bingo-disco avonden, de zomertrainingen en de Rommelmarkt mogen niet vergeten worden.

Korfbalhuwelijken en relaties
Een sportvereniging, waar de spelers van de verschillende gemengde teams in het veld, maar dank zij alle activiteiten rond het sportgebeuren ook al gauw daarbuiten elkaar opzoeken, leidt al gauw tot persoonlijke relaties en zelfs huwelijken. Marlies: “In de afgelopen 50 jaar zijn al meer dan 25 huwelijken of andere relaties tot stand gekomen. Op en rond de velden spelen de kinderen en in sommige gevallen ook al de kleinkinderen van leden en oud-leden”.

Jubileumactiviteiten van DVS’69
De jubileumcommissie nodigt alle leden, oud leden en vrijwilligers van toen en nu van Korfbalvereniging DVS’69 van harte uit om langs te komen bij één van de reünies of deel te nemen aan de festiviteiten. Haal herinneringen op van de afgelopen 50 jaar met de vele foto’s, knipsels en verhalen die in de kantine te vinden zijn. Een overzicht van alle activiteiten vind je op de website www.dvs69.nl.

Tekst: Jan O’teur / Foto: DVS’69

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.