Home » Nieuws » DVS’69 lijkt op het veld linea recta op de titel (2H) af te stevenen

DVS’69 lijkt op het veld linea recta op de titel (2H) af te stevenen

DVS’69 lijkt op het veld linea recta op de titel (2H) af te stevenen

Ambachtse korfbalploeg staat na vijf wedstrijden ongeslagen aan de kop van de ranglijst.

Het gaat lekker op het veld met DVS’69. De Ambachtse korfbalploeg staat na vijf wedstrijden ongeslagen aan de kop van de ranglijst van poule 2H. Afgelopen zaterdagmiddag werd het bezoekende ACKC uit Almkerk over de knie gelegd. De ploeg van trainer Tony van der Linden boekte (na een 12-7 ruststand) een duidelijke overwinning: 22-10. Mede daardoor kwam DVS’69 vier punten ‘los’ van de naaste concurrenten. Christaan van Alphen had met negen treffers een heel groot aandeel in de zege.

Doeltreffendheid
DVS’69 had in de beginfase even moeite met de gretigheid waarmee de gasten uit Almkerk de aanval opzochten. Twee keer kwam de thuisploeg nog op achterstand (0-1 en 2-3), maar na de 3-3 nam DVS’69 afstand van ACKC. Bij Dennis van Tooren en Christiaan van Alphen stond het vizier op scherp en mede dankzij hun doeltreffendheid kon de blauw-witte thuisploeg steeds verder uitlopen. “Het team deed het in aanvallend opzicht heel goed,” blikte trainer Tony van der Linden terug. “Bij een mislukte doelpoging was de bal dankzij onze uitstekende rebound ook veelal weer in ons bezit. Goed beschouwd hadden we nog wel tot meer treffers kunnen komen. Maar ja, bij een hele grote voorsprong sluipt er misschien toch wat nonchalance in de ploeg. Kijk naar die twee tegentreffers in de slotminuten. Komen ze van 22-8 nog terug tot 22-10.”

Routinier
Van der Linden vergaf het zijn spelers, want verder had DVS’69 weinig weggeven. Het spel oogde solide, mede dank zij de inbreng van routinier Wessel Zuidweg die dankzij andere werktijden bij defensie weer beschikbaar was voor de hoofdmacht. “Verdedigend klopte het ook allemaal. Normaal gesproken moet ik de ploeg in de rust nog even extra wijzen op de afgemaakte afspraken om in de tweede helft het verschil te maken, maar met een marge van 12-7 was dat dit keer minder urgent. Na rust hebben we ACKC bijna twintig minuten van scoren af weten te houden. En als er een schot kwam dan was de terugkaatsende bal meteen weer voor ons.”

Bijrol bezoekers
In de tweede helft was er voor de thuisploeg dan ook geen vuiltje aan de lucht. De invallers bewezen dat DVS’69 over een redelijk brede selectie beschikt. Voor de bezoekers was er na de pauze slechts een bijrol weggelegd. Van 12-7 werd het zelfs 18-7, later nog 22-8 en uiteindelijk 22-10.

Kansen
“Op het veld doen we het in de tweede klasse eigenlijk al paar seizoenen redelijk, maar dit jaar zitten we in een poule waar echte grote favorieten ontbreken,” stelde Van der Linden. “Goed beschouwd hebben we nu tegen elke tegenstanders redelijke kansen om te winnen, wanneer we scherp zijn én blijven.”

Zaal
Volgende maand gaat DVS’69 de zaal weer in. Op het veld mag de ploeg dan reeds naar de eerste klasse knipogen, maar in de zaalcompetitie werden Van der Linden en de zijnen het afgelopen seizoen teruggewezen naar de derde klasse. “In de zaal geldt straks ook maar één doelstelling: het kampioenschap,” besloot Van der Linden.

Scores DVS’69
Christiaan van Alphen (9x), Dennis van Tooren (4x), Marloes Overbeeke (4x), Marc Verwoert (2x), Jasper Overbeeke (1x), Wessel Zuidweg (1x), Lisa van der Giessen (1x).

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.