Home » Nieuws » DVS’69 zal in de zaal alle zeilen bij moeten zetten

DVS’69 zal in de zaal alle zeilen bij moeten zetten

DVS’69 zal in de zaal alle zeilen bij moeten zetten

‘Gewoon zonde, we hebben onszelf weer tekort gedaan’

Het zal toch niet gebeuren dat DVS’69, uitgerekend in het jubileumjaar, in de zaal voor de tweede keer op rij degradeert. Gezien de ranglijst van 2I is dit scenario echter niet ondenkbeeldig. Met nog vijf beurten te gaan staat de ploeg van trainer/coach Tony van der Linden als tweede van onderen op een degradatieplaats en bedraagt het verschil met de nummer drie van onderen al vier punten. Afgelopen zaterdag was er voor de Ambachtse korfballers even hoop op een goed resultaat, maar het bezoekende Korbis won uiteindelijk toch met 20-28.

Rampjaar
“Gewoon zonde, we hebben onszelf weer tekort gedaan. Drie kwartier doen we goed mee en dan dit resultaat. Maar ja, dit is echt een rampjaar,” verwoordde Van der Linden zijn teleurstelling na afloop. “Alles komt dit seizoen samen: familieleed, blessures, schorsingen, waardoor we letterlijk en figuurlijk steeds onze reserves aan moeten spreken. En dat in een poule waarin geen cadeautjes weg worden gegeven. Heel veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Bij verliespartijen van ons – los van de wedstrijd tegen Korbis – ging het vaak maar om één of twee doelpunten verschil. Weidevogels mag dan puntloos onderaan staan, maar ook die ploeg speelt behoorlijk korfbal.”

Hoopgevend
Tegen het Waddinxveense Korbis kon Van der Linden geen beroep doen op vaste waarden als Christiaan van Alphen (schorsing) en Remy van Kooten (ziek). Dennis van Tooren was wel van de partij, maar kon niet optimaal ingezet worden, omdat hij al na vijf minuten spelen met een onwillige spier te maken kreeg. Een lichtpuntje was de terugkeer van de van een blessure herstelde Mark Verwoert.

De start van DVS’69 was nog hoopgevend. Werden de Ambachters eerder dit seizoen in Waddinxveen in de beginfase overlopen, zaterdag kwamen ze snel op een 2-0 voorsprong. Toch kwam Korbis al vrij snel langszij (2-2). Tot 9-9 hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. De schotvaardige bezoekers, die ook makkelijk combineerden, liepen daarna uit naar 10-14. Bij de rust stond er 13-15 op het scorebord.

Ingehaald
Na de pauze zette DVS’69 alles op alles om Korbis weer bij te halen. De gasten werden zelfs ingehaald (17-16). Ook 19-18 werd nog genoteerd. Er leken voor DVS’69 twee winstpunten in het verschiet te liggen, maar het slotakkoord was toch weer voor de ploeg uit Waddinxveen die makkelijker dan de thuisploeg de korf vond. In dit verband mag ook aangetekend worden dat tijdens het duel DVS’69 twee strafworpen verzuimde te verzilveren. “Vergelijk deze wedstrijd maar met een wielerkoers,” stelde de verliezende trainer. “Je levert een uiterste inspanning om bij de kopgroep te komen, maar als die dan nog een keer versnelt, dan ben je gezien. En dat overkwam ons eigenlijk in de tweede helft.”

Finales
Om de status van tweedeklasser te behouden speelt DVS’69 louter nog ‘finales’. In de eerstvolgende drie wedstrijden ontmoeten de Ambachters de huidige top drie. Zaterdag komt Kinderdijk (tweede) op bezoek. Op 9 maart is er een uitbeurt bij koploper ONDO in ‘s-Gravenzande en weer een week later komt Vitesse (derde) naar de Ridderhal. Voorwaar, een zeer pittig programma voor DVS’69.

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.