Home » Nieuws » Een knipoog naar de schilderkunst

Een knipoog naar de schilderkunst

Een knipoog naar de schilderkunst

Cees van Meerten (1964) uit Hendrik-Ido-Ambacht en lid van Fotoclub Zwijndrecht exposeert tot en met 15 oktober zijn foto’s in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: ‘Een knipoog naar de schilderkunst’.

In het dagelijks leven is Cees van Meerten vakfotograaf met een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers. Onder andere voor de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht waar hij honderdjarigen en echtparen die vijftig jaar of meer getrouwd zijn, vereeuwigt met de burgemeester. Cees is sinds 2004 lid van Fotoclub Zwijndrecht. Dat geeft hem de mogelijkheid om naast het werken in opdracht, ook lekker vrij te fotograferen. Naast fotograferen heeft Cees ook een passie voor het organiseren van activiteiten. Het is dan ook logisch dat Cees ook enkele jaren in het bestuur van de fotoclub heeft gezeten. Sinds 2016 is hij de initiatiefnemer van het KunstcaféDrechtsteden en is hij bestuurslid van de Oranjevereniging in Ambacht. Kortom een duizendpoot die ook fotografeert.

Op eerdere exposities was het werk van Cees meer abstract en poëtisch. In deze expositie is het werk meer realistisch en heeft hij zich laten inspireren door de schilderkunst. De hand van oude meesters is herkenbaar maar Cees heeft daar iets aan toegevoegd. En dat iets maak het spannend.

Een aantal werken is achteraf bewerkt middels air-brush. Dit is een techniek waarbij met een kleine verfspuit, door middel van perslucht, verschillende inkt- en verfsoorten op een object worden aangebracht.

Een niet alledaagse tentoonstelling van een fotograaf met bezieling. Cees is alle zaterdagen aanwezig en geeft bezoekers graag een toelichting op zijn werk.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
De fotogalerie is geopend op zaterdagen van 10 september tot en met 15 oktober van 12.30 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Foto: Cees van Meerten FotoExpressie

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.