Home » Nieuws » Een welkom in Hendrik-Ido-Ambacht

Een welkom in Hendrik-Ido-Ambacht

Een welkom in Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwe bewoners werden welkom geheten op het gemeentehuis.

Op donderdag 3 oktober verwelkomden burgemeester Jan Heijkoop en de wethouders Steven Van Die, André Flach en Ralph Lafleur een aantal nieuwe Ambachters bij een introductiebijeenkomst op het gemeentehuis. Om 19.00 uur kwamen de eerste dorpsgenoten binnen, waarna gestaag de hal vol liep met genodigden. Onder het genot van een kopje koffie was het even wachten tot om 19.30 de deuren van de raadszaal open gingen en iedereen een zitplaats innam.

Jan Heijkoop
De burgemeester sprak de aanwezigen toe; “Ik wil u eigenlijk complimenteren met het feit dat u in Ambacht bent gaan wonen, want u woont in een mooie groene gemeente.” Wat later testte hij wat de nieuwe dorpsgenoten wisten over hun nieuwe woonplaats

Filmpje
Het daarop volgende promotiefilmpje over Ambacht werd door de zaal heel aandachtig bekeken. Zo zagen ze de winkelcentra, de natuur in en rond Ambacht en nog veel meer van wat de gemeente te bieden heeft. Na afloop gaf de burgervader uitleg over de gemeenteraad, het hoogste orgaan van de gemeente. Hierbij gaf hij ook aan wat de mogelijkheden zijn voor de bewoners om inspraak te hebben. Zijn verdere uitleg over het reilen en zeilen van de gemeentezaken was uitgebreid en gedetailleerd.

André Flach
“Ik ben wethouder en locoburgemeester. Ik ben verantwoordelijk voor financiën, economie, contact met ondernemers. Ook een aantal projecten als het Waterbusplein, de ontwikkeling van de wijk Volgerlanden, waar nog een kleine 1000 woningen moeten worden gebouwd. Verder onderwijs, huisvesting en daarnaast ben ik, vanuit de gemeente lid van het Drechtstedenbestuur, het bestuur van de zeven gemeenten die samen de Drechtsteden vormen en daarin ben ik verantwoordelijk voor de regionale economie en de externe betrekkingen van de regio Drechtsteden.

Ralph Lafleur
“Ik ben sinds anderhalf jaar wethouder namens Gemeente Belangen als wethouder duurzaamheid ruimte, mobiliteit en wonen. De belangrijke zaken waarin we elkaar wellicht tegenkomen. Ik ben betreft ruimte is het ook de buitenruimte, dus al het groenonderhoud. Dat zijn vaak dingen waar mensen nogal eens opmerkingen over hebben. Ook zijn we druk bezig met afvalscheiding, we hebben daarop ook een pilot lopen. We zullen daarover de komende weken in de Brug veel communiceren. Daarnaast ben ik ook wethouder duurzaamheid. Aanstaande maand wordt in de raad een actieplan duurzaamheid vastgesteld en een belangrijk onderdeel daarvan is het opzetten van een duurzaamheidsnetwerk die moet gaan bestaan uit inwoners en ondernemers.” Hij deed tegelijk een oproep om als men mee wil praten over zaken als afvalscheiding, biodiversiteit, etc. zich te melden.

Steven Van Die
Ook hij stelde zich voor als wethouder Sociaal Beleid “In de notendop is dat we zorg en ondersteuning bieden aan kwetsbare inwoners. Daarvoor hebben we onder ander het Jeugdteam en het Sociaal Wijkteam ingericht die gehuisvest zijn bij Cascade. Ook ben ik verantwoordelijk voor onderwijs, werk en inkomen en voor sport. ” Hierbij noemde hij de nieuwbouw van het binnenzwembad, dat binnenkort feestelijk wordt geopend.

Tekst en foto: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.